A. Ben Slimane (54")
M. Uhre (66")
2:0

FCM lider nederlag på Brøndby Stadion

For første gang i seks ligakampe måtte FC Midtjylland se sig besejret, da Brøndby vandt 2-0 i søndagens sene opgør.

Søndag bød på sæsonens 11. kamp, som var den sidste inden landskampspausen. Opgaven lød på en udebanekamp mod de forsvarende mestre fra Brøndby.

Næsten 400 midtjyske fans havde taget turen til Vestegnen, hvor de fra start leverede god opbakning til spillerne på den sene søndag aften. Da dommeren fløjtede opgøret i gang kl. 20.00, var det med følgende startopstilling.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Evander, Raphael Onyedika, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Awer Mabil.

De første to chancer tilfaldt FCM indenfor de første fire minutter, og begge gange var Gustav Isaksen involveret. Først sendte han et skarpt indlæg i panden på Awer Mabil, som desværre overplacerede sit hovedstød.

Kort efter var den unge kant på spil med driblinger i feltet. På midten fandt han Evander, der afsluttede lige på målmanden. To tidlige og store muligheder.

Efter syv minutter var det så Isaksen selv, som var tæt på at score, men hans hovedstød i forbindelse med en dødbold ramte stolpen.

Det var ingen underdrivelse at sige, at FC Midtjylland dominerede kampen, men det store overtag blev ikke omsat til mål i de første 20 minutter. I stedet var Brøndby tæt på at tage føringen ud af det blå, da Hedlund slap alene igennem, men Jonas Lössl diskede op med en fin redning.

Den tilbagevendte keeper var i aktion få minutter senere, da Brøndby misbrugte en dobbeltchance, og opgøret syntes mere åbent nu midtvejs i første halvleg.

I det sidste kvarter overtog FCM’erne den spillemæssige dominans, men den afgørende skarphed manglede på den sidste tredjedel. Det gjorde den også, da Pione Sisto var helt fri i feltet efter en god erobring af Raphael Onyedika, men Sisto svigtede og misbrugte halvlegens største chance.

Derfor stod der 0-0 på måltavlen, da dommeren fløjtede til pause, og det var FCM-lejren nok en anelse skuffede over med tanke på de mange store muligheder.

Anden halvleg begyndte mere lige end første, hvor der var skruet op for intensiteten i duellerne. Efter 53 minutter bragte Brøndby sig foran ved Anis Slimane, som i en fri position i feltet kunne sparke bolden i netmaskerne.

Ti minutter senere blev ondt værre, da Mikael Uhre fik en friløber og køligt gjorde det til 2-0.

Nu var det altså en anelse op ad bakke for FCM, som skulle jagte først og fremmest en reducering. Til det blev de to unge offensivspillere Mads Hansen og Aral Simsir skiftet ind, og de skabte hurtigt noget ved at finde hinanden i dybden. Sidstnævnte kom ind til sine første minutter i mere end et år.

Også Oliver Sørensen kom ind til sin første 3F Superliga-kamp i lang tid. Indskiftningerne var ikke nok til at lægge pres på Brøndby, som virkede i kontrol i slutningen af kampen.

Comebacket var aldrig rigtigt tæt på, og derfor kunne Brøndby trække sig sejrrigt ud af kampen med et resultat på 2-0.

FC Midtjylland-lejren vil nok ærgre sig over de mange brændte chancer i første halvleg, som kunne have ændret kampens forløb betydeligt, men i anden halvleg var Brøndby bedst og tog altså sejren.

Nu er der 12 dages landskampspause og dermed ingen 3F Superliga-kampe, før FC Nordsjælland gæster MCH Arena fredag den 10. september kl. 18.00.