0:2
Evander (14")
P. Sisto (26")

Vigtig udesejr over Brøndby i Capellas-debut

Med en 2-0-sejr over Brøndby IF sikrede Albert Capellas sig mandag aften en god debut som FC Midtjylland-cheftræner.

Onsdag blev Albert Capellas udnævnt som cheftræner. Efter en intens uge på træningsbanen ventede der mandag aften den første kamp under den nye mand i spidsen, da Brøndby var modstanderen i 7. runde af 3F Superliga.

På Brøndby Stadion stod midtjyderne over for en notorisk svær modstander, som for præcist ét år siden spillede mod hinanden på selvsamme stadion. Dengang endte det med en 2-0-sejr til hjemmeholdet.

Mandag aften viste FCM sig dog som det skarpeste hold, og på mål af Evander og Pione Sisto skaffede holdet tre point i Albert Capellas’ debut.

Start XI (4-3-3): Elias Olafsson, Joel Andersson, Erik Sviatchenko (84′ Stefan Gartenmann), Juninho, Paulinho (46′ Nikolas Dyhr), Oliver Sørensen, Evander, Anders Dreyer, Gustav Isaksen, Sory Kaba (66′ Júnior Brumado), Pione Sisto (77′ Edward Chilufya).

Kampen startede tæt uden chancer. I det 12. minut tilkæmpede FCM sig et frispark på værternes banehalvdel. På det efterfølgende indlæg fik Erik Sviatchenko en arm i hovedet, og efter VAR-gennemgang pegede Mikkel Redder på pletten.

Evander tog sig af straffesparket på sikker vis, og dermed bragte FCM sig foran 1-0 efter for første gang at have truet Brøndby-målet.

Efter 26 minutter var “Ulvene” nok en gang kyniske, da Gustav Isaksen på et kontrastød fandt Pione Sisto med en stikning. Den 27-årige offensivspiller viste kølighed og loppede bolden over Brøndby-målmand Thomas Mikkelsen. 2-0 til gæsterne og dermed en solid start på FCM-tilværelsen for Albert Capellas.

Målet var Pione Sistos femte i sæsonen på blot syv optrædener.

Resten af 1. halvleg forløb i et højt tempo i en hektisk kulisse, men FCM formåede ikke at komme yderligere på måltavlen trods et kompetent Gustav Isaksen-forsøg fra kanten af feltet. I den anden ende havde Elias Olafsson to fine redninger.

Efter knap en times spil sendte Brøndbys Sebastian Sebulonsen et skarpt indlæg i feltet, som ramte Simon Hedlunds pande. Kun en god parade fra Elias Olafsson holdt FCM’s føring på to mål.

2. halvleg bød ikke på samme mængde chancer som de første 45 minutter. FCM stod mere afventende, og flere potentielle omstillinger lurede i kampens slutfase. Tættest på kom Brøndby dog, men en pragtredning fra Elias Olafsson efter et hovedstød holdt kampen på 2-0.

I en disciplineret indsats var Albert Capellas’ tropper det skarpeste hold og sikrede til syvende og sidst alle tre point. Dermed resulterede det hårde slid i tre vigtige point på en svær udebane.

Næste kamp for midtjyderne er søndag den 4. september, når AaB gæster MCH Arena.