L. Abada (39")
1:1
Evander (66")

Frisparksscoring af Evander sikrer fint udgangspunkt mod Celtic

FC Midtjylland og Celtic spillede 1-1 tirsdag aften på Celtic Park i det første af to kvalifikationsopgør. Efter skotsk føring og et rødt kort til begge mandskaber udlignede Evander direkte på frispark.

Tirsdag begyndte Champions League-kvalifikationen for FC Midtjylland, da de danske vicemestre trådte ind i 2. runde af den såkaldte League Path, hvor den første modstander var Celtic.

Det første opgør af to blev spillet på Celtic Park under gode forhold. Temperaturen lå på lige over 20 grader, da dommeren fløjtede forestillingen i gang for øjenene af 9.000 tilskuere, der havde fået lov at møde op på stadion i Glasgow.

Cheftræner Bo Henriksen havde valgt følgende 11 i sin første europæiske kamp som træner.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Paulinho, Evander, Raphael Onyedika, Mikael Anderson, Anders Dreyer, Junior Brumado, Pione Sisto.

Kampens indledning var langt hen ad vejen præget af dueller mellem de to mandskaber. De første 20 minutter gik stort set kun med hårde dueller og lange behandlinger af to hovedskader – en fra hvert hold.

Da spillet satte sig, var det med Celtic i den styrende rolle. Midtjyderne havde det svært på kuglen i 1. halvleg, mens Celtic var i stand til at styre tingene på FCM’s halvdel.

Omkring midtvejs i halvlegen kom skotterne tæt på med to gode afslutninger indenfor to minutter. De røg dog begge over mål, men det fik vækket hjemmeholdets fans, som gav lidt mere lyd fra sig nu.

Ti minutter senere var det Ryan Christie, som i to omgange var tæt på at bringe Celtic foran, og det var altså skotterne, som dominerede i 1. halvleg. Angriberens afslutning på stolpen og derefter over mål var dog første gang, at de var rigtigt farlige.

Efter 38 minutter gik den ikke længere for FCM-defensiven. Liel Abada havde frit skud på en lidt tvivlsom retur fra Jonas Lössl, og han gjorde det til 1-0.

FC Midtjylland fik en livline kort før pausen, da midterforsvareren Nir Bitton fik sin anden advarsel i en torskedum situation, hvor han lavede tumult med Anders Dreyer.

Hermed ventede der altså Bo Henriksens mandskab en 2. halvleg med en mand i overtal, da der blev fløjtet til pause med stillingen 1-0 til Celtic.

Det blev kun til ti minutter i overtal – hvor FCM ellers fandt sig til rette på Celtic Park og fik fat om kampen – indtil Anders Dreyer modtog sit andet gule kort.

Dommeren vurderede, at han forsøgte at filme sig til et frispark. En tvivlsom kendelse, vil nogle mene, men ikke desto mindre var det 10 mod 10 på banen i resten af kampen.

Kort efter var ondt tæt på at blive værre, men til FC Midtjyllands held ramte hjemmeholdets McGregor overliggeren efter 57 minutter, og dermed stod det fortsat 1-0.

Det var Evander tæt på at ændre, da han var tæt på med et stærkt riv fra kanten af feltet. Skuddet gik dog snert forbi mål.

Efter 66 minutter havde brasilianeren fået indstillet sigtekornet. Evander hamrede nemlig udligningen i nettet direkte på frispark ude fra siden af feltet. Via stolpen strøg det hårde spark ind i netmaskerne og dermed 1-1 på Celtic Park.

Resten af kampen bølgede frem og tilbage, hvor FCM var bedre med mere eller mindre resten af kampen. Celtic kom dog fortsat frem ad banen, men især Erik Sviatcehnko, som spillede en glimrende kamp på sin gamle hjemmebane, fik afvist mange gange.

I den anden ende var det ved at blive farligt i forbindelse med et par dødbolde, men den sidste skarphed manglede.

De sidste 20 minutter var også præget af en del udskiftninger samt 10 mod 10-situationen, som ingen af holdene må siges at være vante til.

Kort før slutfløjtet kom der en midtjysk debutant på banen. 18-årige Mads Hansen fra Ikast erstattede Junior Brumado på toppen og fik sine første minutter på førsteholdet.

Der kom ikke flere mål mod slutningen, og derfor endte det 1-1 på Celtic Park.

Returopgøret spilles onsdag i næste uge på MCH Arena. Reglen om udebanemål er fra denne sæson sløjfet af UEFA, så det kommer ikke til at få indflydelse på avancementet.