FCK F.C. København
L. Lerager (63")
1:0

FCM lider nederlag i Parken

FCK vandt søndagens topkamp med 1-0 og udbygger forspringet i toppen af tabellen.

Anden runde i Mesterskabsspillet bød på en tur til København, hvor rækkens førerhold tog imod FCM i Parken. På forhånd var opgøret udråbt til et afgørende punkt i mesterskabskampen, og det var kun på plads at kalde det en sekspointskamp.

Til at hente de vigtige point stillede trænerteamet op med følgende mandskab.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Anders Dreyer.

Selvom det var ligaens to bedste hold, som stod overfor hinanden, var det ikke kvaliteten af fodboldspillet, som var i fokus i kampens indledning. Underlaget i Parken, der var præget af sand og konfetti, gjorde det nemlig svært for de 22 spillere at finde sig til rette rent teknisk.

FCK havde de to bedste tilbud i første halvleg ved Stage og Claesson, mens Gustav Isaksen var den mest livlige i FCM’s offensiv. Det trak op til chancer ved flere lejligheder, men helt farligt blev det aldrig inden pausen, hvor resultattavlen altså viste 0-0.

David Ousted diskede op med to fornemme redninger kort efter pausen på to store chancer til hjemmeholdet. Efter FCM ellers havde fået afværget det indledende pres fra FCK, tog hjemmeholdet føringen efter en dødbold, som Lukas Lerager styrede i mål med låret i en situation, hvor Ousted så mindre heldig ud.

Kampens resterende halve time blev en uskøn affære med mange afbrydelser og en FCM-offensiv, som ikke kom frem til det store. Det trak aldrig for alvor op til en udligning, og det afgørende pres kom aldrig.

I kampens sidste sekund var Charles yderst tæt på at udligne, men hans hovedstød blev afværget af overliggeren.

Dermed endte det 1-0 til FCK, som udbygger forspringet i toppen af tabellen, som de nu fører med ni point ned til FCM.

Der er mulighed for revanche på onsdag, når det gælder en ny udekamp. Det er kl. 18.30 i Randers.