3F Superliga
torsdag 16/5 kl. 20:00
Parken
FCK F.C. København
Diogo Gonçalves (87")
1:2
FCM FC Midtjylland
Franculino Djú (23")
Charles (37")

Mandfolkeindsats sikrer uhyre vigtigt skridt i Parken

Wow. Sikke en kamp og sikke en indsats af et krigerisk FCM-hold, der torsdag aften sikrede alle tre point i Parken efter et ukueligt arbejdsraseri.

Et direkte opgør i toppen af 3F Superliga med tre runder igen. F.C. København mod FC Midtjylland. Begge på 58 point.

Hvis der var tvivl om betydningen af torsdagens sene dyst i nationalarenaen, var det blot at køre øjnene henover den aktuelle stilling i landets bedste fodboldrække.

Der var kun spillet et minut, inden FCK bed fra sig for første gang. Orri Oskarsson snød landsmand Sverrir Ingi Ingason og fortsatte ned mod det midtjyske bur. Martin Fraisl viste dog kvalitet med en flot parade og forhindrede dermed en mareridtsstart.

I det 17. minut brændte det på igen, da Magnus Matsson sendte Mohamed Enyounoussi dybt, men den norske offensivspiller sparkede et stykke over mål fra en position centralt i feltet.

Hjemmeholdet satte et enormt tryk ind den første halve time. Båret frem af et fyldt Parken var tiden på kuglen knap, og de offensive aktioner marginaliseret.

Ikke desto mindre var det Thomas Thomasbergs tropper, som bragte sig foran efter 23 minutter. Darío Osorio smækkede et ufarligt indlæg i feltet, som FCK-keeper Kamil Grabara tabte for fødderne af Franculino Djú. Det 19-årige stortalent takkede for gaven og gjorde det til 0-1.

I det 36. minut udlignede FCK, men efter VAR-tjek blev scoringen korrekt underkendt for offside, da målscorer Orri Oskarsson befandt sig i en ulovlig position.

Der gik ikke mere end et par minutter, og så lå bolden i netmaskerne i modsatte ende. Franculino modtog en aflevering centralt i banen, vendte på et sølvfad, inden han serverede kuglen for fødderne af Charles. Den brasilianske midtbanemand lagde sin afslutning tørt over i det lange hjørne.

0-2 til et kynisk FCM-mandskab.

FCM skiftede tre i pausen. Ud gik Henrik Dalsgaard, Charles og Emiliano Martínez, som alle havde fået tilraget sig gule kort efter de første 45 minutter.

Ind kom blandt andre Ola Brynhildsen, og han var tæt på at gøre det til 0-3 med 47′ på stadionuret, da Cho Gue-sung spillede den norske 9’er fri i en kontra. Skuddet blev dog sat et stykke for yderligt og passerede Kamil Grabaras højre målstolpe.

Værterne var heller ikke færdige med at true ned mod Martin Fraisls bur. Særligt Orri Oskarsson havde flere muligheder, heriblandt en stor hovedstødschance efter en times spil.

Det objektive øje ville nok pege på FCK som holdet med flest og størst chancer. Ikke desto mindre var der tale om en 2. halvleg, der havde gode muligheder i begge ender. Mohamed Elyounoussi, William Clem, André Rømer og Cho Gue-sung var blandt de største chanceskabere – men samtidig også chancemisbrugere.

FCK’s tunge pres skabte store kontramuligheder i kampens slutfase, og sådan en var Darío Osorio tæt på at udnytte med ti minutter tilbage på uret. Den chilenske landsholdsfløj løb fra den hvid-blå defensiv, men kanonerede bolden et stykke forbi målrammen.

I det 86. minut blev spændingen bragt på sit mest maksimale, da dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen dømte straffe efter et VAR-tjek, der indikerede, at Victor Bak ved et tilfælde havde haft hånd på bolden. Diogo Gonçalves omsatte tørt til 1-2.

I en hektisk afslutning fik Cho Gue-sung tildelt et direkte rødt kort for en batalje med Kevin Diks. Kendelsen blev dog omstødt efter endnu et VAR-tjek, og den sydkoreanske angriber fik i stedet en advarsel af gul farve.

Det blev en sand krig til slut, og de bordeaux-klædte FCM’ere kæmpede alt, hvad de havde lært. Og mission lykkedes til syvende og sidst. Tre point i Parken og et uhyre vigtigt skridt mod guldet med to runder igen af sæsonen.

Sikke en præstation, FC Midtjylland.

Start XI (4-4-2): Martin Fraisl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Darío Osorio, Emiliano Martínez, Oliver Sørensen, Charles, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Adam Gabriel (46′), Ola Brynhildsen (46′), André Rømer (46′), Victor Bak (70′), Juninho (77′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

F.C. København FCK
1:2
FC Midtjylland FCM

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

F.C. København FCK
1:2
FC Midtjylland FCM

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

F.C. København FCK
1:2
FC Midtjylland FCM