4:2
S. Kaba (34")
A. Scholz (40")

FCM taber dramatisk opgør i Parken

FCK trak det længste strå i onsdagens kamp, hvor FCM ellers kom foran 2-1 i 1. halvleg på scoringer af Sory Kaba og Alexander Scholz.

Onsdag aften var der en ny nøgleopgave for FC Midtjylland, da sæsonens næstsidste kamp bød på et møde med F.C. København i Parken.

Her kunne FCM tage et afgørende skridt i jagten på mesterskabet. Inden denne runde førte FCM 3F Superliga med to point ned til Brøndby.

Brian Priske og resten af trænerstaben havde udvalgt følgende spillere til at løse opgaven.

Start XI (4-2-3-1): Jonas Lössl, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Joel Andersson, Frank Onyeka, Evander, Anders Dreyer, Pione Sisto, Awer Mabil, Sory Kaba.

FC Midtjylland indledte opgøret glimrende med fine sekvenser med bolden i de første ti minutter og var flere gange tæt på at blive farlige.

Alligevel var det FCK, som fik den første chance, da Jonas Wind opsnappede en løs bold i feltet og afsluttede resolut, men Jonas Lössl var på plads i målet og reddede fint.

Starten bar dog præg af, at det var to mandskaber, som lige skulle se hinanden an.

Efter 18 minutter kom FCM’s hidtil bedste angreb, som Pione Sisto igangsatte med et flot sideskifte. Awer Mabil lagde et indlæg ind i panden på Sory Kaba, men angriberen mistimede sit hovedstød.

Generelt var dette en god periode for midtjyderne, som var dominerende på dette tidspunkt i kampen.

Værterne ville også lege med, og de fik udbytte af et angreb efter godt en halv time. Lukas Lerager snittede et indlæg i kassen og bragte FCK foran 1-0.

Der gik dog kun et par minutter, inden Sory Kaba bragte balance i regnskabet. Evander chippede Kaba fri i dybden, hvorefter angriberen ligeledes valgte chippet. En flot udligning.

Den guineanske frontløber var igen i vælten fem minutter senere, da han blev nedlagt i feltet. Efter et VAR-gennemsyn pegede dommeren på pletten.

Som sædvanligt stod Alexander Scholz klar til at sparke, og den nykårede ‘Årets Profil’ bragte FCM foran 2-1 med et sikkert skud. Det var Scholz’ 10. sæsonscoring, som sørgede for en stor kovending i opgøret.

Føringen holdt dog ikke til pausen, idet hjemmeholdet fangede FCM i en omstilling. Til sidst var det Kamil Wilczek, som sparkede en ripost i netmaskerne.

Dermed endte den underholdende 1. halvleg 2-2. Især det sidste kvarter var fuldstændigt hæsblæsende med fire scoringer og masser af drama.

2. halvleg begyndte næsten lige så intenst. Der gik i hvert fald bare seks minutter, inden en ny oplagt scoringsmulighed tilfaldt FC Midtjylland. Awer Mabil misbrugte desværre chancen efter det flotte kontraangreb.

Kort efter var det Anders Dreyer, som havde chancen, men føringsmålet udeblev endnu.

Herefter faldt chanceantallet en smule, selvom det bølgede frem og tilbage. Ingen af holdene virkede tilfredse med uafgjort, men formåede dog heller ikke at gøre angrebene færdige i midten af 2. halvleg.

Den stille periode blev afløst af et nyt dramatisk højdepunkt et kvarter før tid, hvor Dion Cools begik straffespark og modtog et direkte rødt kort. Jonas Wind scorede og gjorde det til 3-2.

Kort før tid lukkede og slukkede Mohamed Daramy, da han gjorde det til 4-2 på en ny københavnsk omstilling.

Sådan sluttede det også i Parken.

Dermed skal FC Midtjylland håbe på, at Brøndby i morgen smider point, når de møder AGF på udebane. I så fald vil FC Midtjylland holde fast i 1. pladsen.