FCK F.C. København
0:1
Júnior Brumado (47")

FC Midtjylland erobrer 1. pladsen med mandfolkesejr i Parken

Trods mere end en time i undertal formåede FCM at hente en fortjent sejr mod FCK i søndagens topopgør. Junior Brumado blev matchvinder med sit langskudsmål kort efter pausen.

Søndag aften var der topopgør i København, hvor ligaens førerhold F.C. København og FC Midtjylland mødte hinanden i et udsolgt Parken.

1.000 af de tilskuere var medrejsende FCM-fans, som havde fyldt udebaneafsnittet op og leverede flot opbakning til holdet i den vigtige kamp.

De kunne fra start se følgende FCM’ere, som bar sørgebind til ære for og minde om afdøde Chris Anker Sørensen.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

Kampens indledende periode var meget jævnbyrdig med spil på begge halvdele af banen, men uden nogle nævneværdige chancer. Samtidig skulle de to hold lige se hinanden an og finde sig til rette på græstæppet.

Kampbilledet ændrede sig dog dramatisk efter 25 minutter, hvor Evander fik direkte rødt kort. Dommeren takserede en sen tackling med knopperne forrest til en udvisning, og det sendte selvsagt FCM-spillerne på en endnu sværere opgave.

Som ventet betød FCK’s overtal, at de fik mere boldbesiddelse, men den midtjyske defensiv afviste angrebene, og kun en enkelt gang i første halvleg var det for alvor ved at blive farligt for hjemmeholdet. Det er også værd at fremhæve Elias Olafsson, som flere gange viste stor sikkerhed i sine indgreb i luften.

Kort før pausen var FCM lige ved at løbe en dødelig kontra, men Junior Brumado var et sekund for langsom i sin beslutning, og FCK’erne nåede tilbage.

Dermed stod det 0-0 efter de første 45 minutter, hvor det store højdepunkt måtte siges at være Evanders udvisning.

Der gik under to minutter af anden halvleg, før FC Midtjylland bragte sig foran på et fremragende mål af Junior Brumado. Angriberen erobrede bolden, rundede to FCK’ere og smaskede et langskud afsted fra 25 meter.

Brasilianeren var ikke uheldig med en afretning fra en modstander, men ikke desto mindre var det et flot mål, og det gav en masse selvtillid til FCM-spillerne.

Med en mand i undertal skulle der løbes ekstra meter, og organisationen holdt fortsat fast i disciplinen i forhold til positioneringen. Med et kvarter tilbage havde FCK stadig ikke været tæt på at udligne.

Dog hører det med, at FCM kom længere og længere tilbage mod slutningen af kampen – naturligvis for at forsvare 1-0-føringen, og det gjorde de godt. Selvom FCK sværmede om feltet, blev de aldrig helt farlige, og i sidste ende holdt 1-0 helt til slut.

Det var en decideret mandfolkeindsats af de midtjyske spillere, som sørgede for en fortjent sejr. De tre point betyder, at FC Midtjylland glider forbi F.C. København i tabellen.

Næste opgave for Bo Henriksens mandskab er allerede på onsdag, når der er pokalfodbold i Kjellerup.