V. Claesson (31")
1:1
Evander (72")

Frisparksperle sikrede et point mod FCK

Efter en skuffende 1. halvleg kæmpede FC Midtjylland sig tilbage og sikrede lørdag eftermiddag et point i Parken. Evander scorede midtjydernes mål på et flot frispark.

Med ni kampe som ubesejrede drog Albert Capellas’ tropper lørdag eftermiddag til nationalarenaen i København, hvor FCK var modstanderen.

Forud for opgøret havde anfører Erik Sviatchenko talt om vigtigheden af en hundrede procent indsats.

– Defensivt skal vi spille en kamp til UG, hvor vi minimerer chancer imod og kæmper alle 11 mand for, at de ikke skal komme frem til noget. Offensivt har vi været dygtige på det seneste, og når vi får muligheden, skal vi være kyniske, sagde FCM-anføreren.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Mads Døhr Thychosen, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Evander, Anders Dreyer, Sory Kaba, Gustav Isaksen.

Kampens første store chance faldt efter ti minutter, da Erik Sviatchenko sendte en lang bold mod venstre til Gustav Isaksen, der afdriblede sin direkte modstander i værternes straffesparksfelt. Desværre kunne U21-landsholdsspillerens skud ikke udplacere Kamil Grabara, som fik læderkuglen under kontrol.

Efterfølgende begyndte FCK også at røre på sig, da Mohamed Daramy driblede sig igennem midtjydernes målfelt, før han sendte en farlig bold ind i Jonas Lössls maskinrum. Sammen med sit forsvar formåede den 33-årige keeper at afværge situationen.

Efter 20 minutter kom FCK’ernes venstrekant til endnu en chance, da han fik sendt et fladt skud mod midtjydernes bur. Jonas Lössl viste dog sikre hænder, hvorfor lystavlen fortsat viste 0-0.

Det ændrede sig ti minutter senere, da Elias Jelert sendte et hårdt indlæg ind i feltet, som Viktor Claesson kom først på. Bolden strøg i kassen og dermed 1-0 til FCK.

Kort før pause måtte Jonas Lössl ud i en pragtedning, da han vippede et spark fra Roony Bardghji over overliggeren. Generelt set en flot præstation af FCM-målmanden i opgørets første 45 minutter.

FCM kom bedre ud til 2. halvleg, og de lillaklædte midtjyder begyndte at vinde overtag på bolden. Det kneb dog fortsat med at komme til store chancer. Den hidtil største kom efter 68 minutter, da indskiftede Pione Sisto på fiks vis fandt Evander i det lille felt, som var marginaler fra at kunne dirigere bolden i nettet.

Men der skulle fortsat mere til for en udligning.

Det kom efter 72 minutter, da Evander kanonerede et frispark i det lange hjørne. Kamil Grabara fik fingrene på, og i første omgang var det svært at se, hvorvidt bolden havde passeret målstregen. Først afventede Mads-Kristoffer Kristoffersen, men efter VAR-gennemgang anerkendte den 39-årige dommer målet. 1-1 med et kvarter igen.

Kort før slutfløjt blev Mohamed Daramy nedlagt i feltet og efter endnu en VAR-gennemgang pegede Mads-Kristoffer Kristoffersen på pletten. Ligesom i opgøret tidligere på sæsonen ramte Viktor Claesson ikke målet fra 11-meters-pletten men sparkede i stedet forbi buret. Dermed fortsat 1-1 i et kogende Parken.

Efter seks minutters overtid og en intens afslutning endte det hele 1-1, og dermed udbyggede FCM den ubesejrede stime til ti på en eftermiddag, hvor der skulle slides hårdt for det.