0:2
O. Brynhildsen (63")
O. Sørensen (71")

Suveræn holdpræstation sikrer sejren over FCK

På en helt igennem formidabel holdpræstation vandt FC Midtjylland lørdag eftermiddag med 0-2 i Parken. Sejren blev cementeret efter to flotte scoringer af Ola Brynhildsen og Oliver Sørensen.

I nationalarenaen gik de midtjyske spillere – iklædt den nye bordeuxrøde tredjetrøje – ind til opgøret foran en fyldt awaytribune.

Forud for dysten havde Thomas Thomasberg hæftet sig ved vigtigheden af, at holdet gik ud og lagde alt på banen. Og spillerne skulle vise sig at leve op til disse krav fra cheftræneren.

FCM startede stærk, og indenfor de første ti minutter havde gæsterne flere optræk til chancer; et Aral Simsir-frispark på kanten af feltet og et hjørnespark, der hoppede og dansede i FCK-feltet.

Generelt bød indledningen på et minimalt FCM-overtag i en kamp mellem to mandskaber, der tydeligvis havde respekt for hinandens offensive kvaliteter.

FCK ville også lege med, men først for alvor efter 30 minutters spil, da Mohamed Elyounoussi trykkede af fra distancen. Jonas Lössl læste dog sparket og parerede sikkert ud af farezonen.

2. halvleg startede uden de store chancer, men efter lidt over en times spil satte FCM kniven ind. Oliver Sørensen og Aral Simsir kombinerede på venstrekanten, inden Cho Gue-sung hoppede over et fladt indlæg i feltet.

Kuglen endte for fødderne af Ola Brynhildsen, som på vaskeægte Johan Cruyff-manér vendte på en tallerken og lagde den tørt ind bag Kamil Grabara. 0-1 på et flot, flot mål.

I det 70. minut leverede de bordeuxklædte FCM’ere igen magi. Aral Simsir tørrede sin direkte modstander med en tunnel, inden han lagde bolden ind til en anden tidligere akademist, Oliver Sørensen, som med en følt inderside bankede læderet i netmaskerne.

0-2 på Sørensens andet seniormål i karrieren – tilmed i den arena hvor han fik debut i juni 2020.

Hen imod slutfløjt blev kampen afbrudt, da en tilskuer fik akut brug for lægehjælp. Derfor blev kampen også tildelt hele 14 tillægsminutter. Alle i FC Midtjylland ønsker vedkommende alt det bedste og krydser fingre for personens tilstand.

I ekstratiden forsvarede FCM sig herorisk, men samtidig truede man ad flere omgange ned mod Kamil Grabaras mål. Flere scoringer faldt der ikke, og dermed kan Thomasberg og co. tage tre utroligt vigtige point med hjem over Storebælt.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Juninho, Paulinho, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: André Rømer (69′), Nikolas Dyhr (75′), Charles (75′), Mads Bech Sørensen (81′), Franculino Djú (81′).