1:1
AAB AaB
Allan Sousa (42")

Chancerig deler mod AaB

Både FC Midtjylland og AaB havde chancer til mere, da de to mandskaber fredag aften spillede 1-1 på MCH Arena.

Fredag aften dannede MCH Arena ramme om endnu et opgør i 3F Superliga, da AaB gæstede hjemmebanen i Herning. Aalborgenserne kæmper en hård kamp i bunden af landets bedste række og var presset til point, mens FC Midtjylland havde mulighed for at udbygge føringen i Kvalifikationsspillet.

Gæsterne startede opgøret med et farligt indadskruet hjørnespark, der strøg over venner og fjender, før Jonas Lössl blev tvunget ud i en akrobatisk parade.

Kort tid efter viste Gustav Isaksen tænder i den anden ende, da han driblede sig gennem venstresiden, før kun en AaB-parade ikke gjorde chancen livsfarlig for de rød- og hvidklædte. Derefter fulgte et tungt FCM-pres, hvor også Armin Gigovic var tæt på at passere 3F Superligadebutant Nico Mantl i AaB-målet.

Trods et stort midtjysk overtag tilspillede aalborgenserne sig kampens hidtil største chance halvvejs i 1. halvleg, da Juninho leverede en sløset aflevering på egen banehalvdel. Det skabte en god mulighed til Louka Prip, der tvang Jonas Lössl ud i en redning, inden returbolden endte med et indlæg, som strøg på overliggeren.

Et varsel om påkrævet koncentration for hjemmeholdet i samtlige 90 minutter.

Med ti minutter til pause leverede Jonas Lössl en flot dobbeltredning, da først Nicklas Helenius og efterfølgende Allan Sousa fik muligheden fra tæt hold.

Hjemmeholdet kunne ikke holde stand i en spillemæssig dårlig periode. Med få minutter igen på stadionuret flugtede Allan Sousa mod mål. Brasilianeren ramte bolden perfekt uden chance for Jonas Lössl. 0-1.

Derefter fløjtede Jacob Karlsen de første 45 minutter af med en status, der lød: Plads til forbedringer.

Værterne kom bedre ud til 2. halvleg, og der skulle kun gå fem minutter, før de sortklædte midtjyder for alvor truede AaB-målet. Kristoffer Olsson sendte Gustav Isaksen alene i dybden, men det 21-årige offensiv-es blev den lille i duellen med Nico Mantl, som parerede bolden til hjørne.

Desværre blev den gode start ikke udnyttet, og herefter fulgte en længere periode uden nævneværdige chancer. Først i det 71. minut bankede FCM på igen, da et fladt indlæg fra Henrik Dalsgaard ramte fødderne på Kristoffer Olsson, som afsluttede. Nico Mantl hev dog en fin redning op ad ærmet.

I det 78. minut sendte Aral Simsir et flot frispark mod mål, men endnu en gang viste Nico Mantl hurtige reflekser på stregen.

Med ti minutter igen kom forløsningen, da Aral Simsir fandt Gustav Isaksen i højresiden. Den driblestærke offensivspiller tog et træk ind i banen, før han trykkede på kassen. Bolden ramte en AaB-spiller på vejen og strøg over i det lange hjørne. 1-1 – og Isaksens tiende ligamål i indeværende sæson.

Mod slutningen jagtede begge hold endnu en scoring. Særligt Kristoffer Olsson var tæt på at heade alle tre point i hus dybt inde i tillægstiden, men det forblev ved et mål til hver.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Mads Døhr Thychosen, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Gustav Isaksen, Frederik Heiselberg.

Indskiftninger: Aral Simsir (57′), Júnior Brumado (57′), Paulinho (57′), Edward Chilufya (74′).