A. Dreyer (42")
2:0
AAB AaB

FC Midtjylland snupper tre point mod AaB

Mål af Evander og Anders Dreyer i slutningen af første halvleg sørgede for en 2-0-sejr i aftenens hjemmekamp mod AaB.

På en lun 2. påskedag var der topkamp på MCH Arena. Rækkens nummer tre fra AaB gæstede FC Midtjylland i aftensolen i Herning.

Trænerteamet havde foretaget to ændringer i startopstillingen i forhold til den seneste kamp mod Randers, hvor Onyedika og Chilufya var tilbage blandt de startende 11. De var flankeret af følgende mandskab:

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Anders Dreyer.

Indledningen på topopgøret var jævnbyrdig med to hold, der spillede friskt til. Den afgørende kvalitet manglede dog i begge ender, hvorfor de første 30 minutter var ganske chancefattige.

AaB fik kampens hidtidige største mulighed efter en halv times spil, da en returbold landede for fødderne af Kasper Høgh, der dog sparkede forbi tæt under mål. Herefter tog FC Midtjylland fat om kampen.

Efter 37 minutter endte et godt angreb hos Paulinho, som blev nedlagt i feltet. Straffespark. Evander eksekverede – som var han køligheden selv – med et lækkert chip. 1-0.

Selvsamme Evander var involveret et par minutter senere, da han brød igennem og afsluttede med venstrebenet. Returbolden endte hos Anders Dreyer, som sendte kuglen i et tomt net.

En stærk afslutning på første halvleg resulterede altså i en pauseføring på 2-0.

Anden halvleg åbnede i et lidt lavere tempo og uden store muligheder. Det første højdepunkt faldt efter et kvarter, hvor AaB’s Mathias Ross bremsede Gustav Isaksen med ulovlige midler og fik vist sit andet gule kort.

Dermed var vejen i den grad banet for en FCM-sejr, og det syntes begge hold tilfredse med i den resterende halve time. FC Midtjylland holdt fast i bolden i lange perioder, mens AaB koncentrerede sig om at begrænse antallet af chancer imod.

Den sidste store mulighed i opgøret tilfaldt Anders Dreyer, der i flot samspil med Junior Brumado kom frem til en helflugter på kanten af feltet. Afslutningen tvang AaB-keeperen ud i fuld længde, og den blev reddet på næsten lige så flot vis.

Mere blev det ikke til i Herning, hvor FC Midtjylland noterede sig for en solid 2-0-sejr, der efter føringsmålene aldrig virkede i fare.

Dermed er afstanden til FCK i toppen af tabellen fortsat tre point, mens der nu er syv points afstand ned til AaB på tredjepladsen.