3:1
AAB AaB
L. Prip (93")

FCM slår AaB og er klar til kvartfinalen i Sydbank Pokalen

Der skulle forlænget spilletid til for at finde en vinder i aftenens pokalkamp mod AaB. Efter 1-1 i ordinær tid trak FCM sig sejrrigt ud af kampen og vandt 3-1.

For tredje gang på bare otte dage lagde MCH Arena græs til 90 minutters fodbold med FC Midtjylland i aktion. Torsdag aften gjaldt det 4. runde i Sydbank Pokalen, hvor AaB var modstanderen.

Da dommeren blæste begivenhederne i gang kl. 19.45, var det med følgende 11 spillere fra start.

Start XI (3-5-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Charles, Pione Sisto, Victor Lind.

Der var ikke tale om nogen hektisk start på kampen i Herning. Man fristedes mere til at kalde de første 25 minutter kedelige. To halve chancer til AaB og et enkelt hjørnespark til FCM var alt, som var værd at nævne.

Udeholdet var lige ved at komme igennem et par gange omkring den halve time, men det blev ikke til noget.

Første gang FC Midtjylland var tæt på at være farlige, var i det 36. minut, hvor Evander trampede sig igennem AaB-forsvaret og kom til en afslutning i ubalance, men den gik forbi.

Således kom vi igennem 45 begivenhedsløse minutter, der dog endte med lidt dramatik, da der opstod tumult mellem en håndfuld spillere i forbindelse med en frisparkskendelse. Her uddelte dommeren tre advarsler, inden han fløjtede til pause med stillingen 0-0 på tavlen.

Anden halvleg åbnede med en advarsel i en anden forstand til FCM. AaB ramte nemlig overliggeren på et drøn af et langskud kort efter pausen.

Det var måske et signal om, at der var mere action i vente. I hvert fald skabte FCM også den hidtil største chance et par minutter senere, hvor Evander igen var tæt på.

I det 56. minut kom der gang i målscoringen. Pione Sisto chippede bolden i dybden, hvor Joel Andersson havde timet sit løb perfekt. Svenskeren skulle ikke bruge meget betænkningstid på at hugge læderet mod mål, og den hårde afslutning strøg under målmanden og ind i netmaskerne.

FCM fortsatte de gode takter og dominerede kampen efter føringsmålet. Victor Lind var tæt på at fordoble føringen to gange. Først på et flot langskud og efterfølgende en åben afslutning i feltet.

Ellers var hjemmeholdet i stand til at holde AaB fra fadet gennem hele anden halvleg. Paulinho kunne have lukket og slukket i tillægstiden, og det endte med at koste dyrt. Louka Prip udlignede nemlig for AaB i det 93. minut i en ellers ufarlig situation.

Dermed skulle der forlænget spilletid til for at finde en vinder.

Her viste FC Midtjylland sig som det stærkeste mandskab og fik afgjort opgøret. Først brillerede Evander med flotte driblinger og en god afslutning, som gjorde det til 2-1.

Herefter var AaB tvunget fremad, og det skabte plads til kontraangreb den anden vej. Det udnyttede Mads Hansen og Gustav Isaksen i det 114. minut, hvor Hansen spillede Isaksen fri foran mål, og det lukkede kampen til 3-1.

Sådan endte det også på MCH Arena, og med 3-1-sejren er FC Midtjylland klar til kvartfinalen i Sydbank Pokalen.