lørdag 28/11 kl. 16:00
0:0
AAB AaB

Nulløsning mod AaB

En chancefattig kamp mod AaB endte 0-0 på en eftermiddag, hvor midtjyderne ikke ramte topniveauet.

Med temperaturer kun lige over frysepunktet lørdag eftermiddag var der lagt op til en kold dyst mellem FC Midtjylland og AaB.

De få hundrede tilskuere, som havde fået lov at møde frem på MCH Arena, fik en smule varme ved at bruge klappetøjet allerede inden kampstart.

Først blev Awer Mabil fejret for 100 kampe i FC Midtjylland-trøjen. Dernæst var der en velfortjent hyldest med klapsalver til den afdøde legende, Diego Armando Maradona.

Indledningen af opgøret var meget jævnbyrdig, hvor begge hold forsøgte at sætte sig på spillet. FCM lykkedes bedst med det – uden det resulterede i scoringsmuligheder. AaB var ligeledes ikke i nærheden af målet.

Da den første halve time var passeret, kom kampens første store mulighed. Anders Dreyer var nok engang i denne sæson farlig med et langskud, som blev halvklaret. Sory Kaba fulgte op, men kunne ikke kontrollere returen indenfor rammen.

Tre gule kort – to af dem til AaB var udover dobbeltchancen det eneste, som værd at skrive hjem om i 1. halvleg. En underholdningsfattig omgang blev afsluttet med dommerens pausefløjt ved stillingen 0-0.

FCM tog lynhurtigt overtaget i 2. halvleg med et mere eller mindre konstant tryk på AaB’s defensiv. Den sidste skarphed manglede dog i de sidste aktioner som indlæg eller frispilningsmuligheder.

Stille og roligt bed Aalborgenserne sig mere ind i kampen, som atter blev mere jævnbyrdig. Det store tema var fortsat, at chancerne udeblev.

Et straffespark til FC Midtjylland udeblev også på trods af, at Dion Cools blev nedlagt og revet i trøjen i feltet i forbindelse med et frispark. Nogle vil mene, at man med VAR implementeret i 3F Superligaen burde kunne se, at forseelsen var uregelmæssig.

Antallet – eller mangel på samme – af chancer fortsatte resten af opgøret. Først i det sidste minut af dommerens tillægstid formåede FCM at lægge pres på AaB-målet. Ind kom bolden dog ikke.

Dermed endte det 0-0 i en chancefattig kamp, som de midtjyske spillere forlod ganske uforløst.

En étmålssejr havde ikke været ufortjent, men man må også erkende, at spillet var skuffende lørdag eftermiddag mod AaB.