Dion Cools (71")
1:0
ACH AC Horsens

FCM høster tre point mod Horsens

Det var ikke prangende, men sejren kom i hus. På et mål af Dion Cools slog vi Horsens 1-0 i Jørn Kjærs afskedskamp.

Søndag aften bød på endnu en kamp for FC Midtjylland, da AC Horsens gæstede MCH Arena.

Den altoverskyggende historie i forbindelse med kampen var naturligvis, at det var materialechef og holdleder Jørn Kjærs sidste kamp i FC Midtjylland.

I 17 år har han repræsenteret FCM på bedste vis gennem sin ihærdige arbejdsindsats og behagelige væremåde. I aften var det altså sidste gang, at han havde gjort tøjet klar til spillerne, delte vandflasker ud og ordnede udskiftninger.

Jørn Kjær blev naturligvis hyldet før kampstart, og selvom han havde fortjent et bifald fra et fyldt stadion, var det et smukt øjeblik.

Den afgående holdleder kunne se følgende 11 FCM’ere stille op fra start.

Start XI (4-2-3-1): Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Pione Sisto, Luca Pfeiffer.

Der var også en hyldest til Jesper Hansen, som rundede sin 150. kamp for FC Midtjylland til aften.

Fra sit mål kunne han betragte en start, hvor FCM var mest på bolden, men uden at være så dominerende, at det blev til mange chancer.

Gustav Isaksen var den første til at forsøge sig efter et kvarters spil, men afslutningen blev pareret til hjørnespark. Ellers var det meget begrænset, hvad hjemmeholdet kom frem til i den første halve time af kampen.

Faktisk kom Horsens stille og roligt mere med som kampen skred frem, og kampbilledet bar ikke præg af, at det var ligaens nummer 2 mod nummer 12.

En fin situation mellem Sisto og Isaksen var tæt på at give et føringsmål, men ellers blev det ikke til meget i en første halvleg, som var under niveau.

Pausen skulle helt klart bruges til at få talt om, hvordan FCM kunne skabe mere i det offensive. Der var i hvert fald plads til forbedring, hvis stillingen 0-0 skulle ændres.

Der var dog ikke meget bedring at spore i det første kvarter af anden halvleg, som fortsatte i samme stil uden kreativitet, sammenhængskraft og energi.

Efter 65 minutter var der tæt på at komme en scoring ud af ingenting, da Evander langt væk fra feltet lagde et indlæg i panden på Luca Pfeiffer, men tyskeren headede lige forbi.

Det satte en smule gang i kampen, idet Horsens fik deres bedste chance hidtil ved Brock-Madsen, der dog missede fælt.

Til gengæld kom scoringen så til FC Midtjylland få minutter senere. Pione Sisto sendte et indlæg i boksen fra sin venstre fløj. Ved bageste stolpe dukkede Dion Cools op, som akkurat fik bolden over stregen.

Belgierens første mål for FCM kom på et kærkomment tidspunkt med 20 minutter igen. Nu skulle Horsens frem på banen, hvis de ville have point med hjem.

Det formåede de aldrig, og dermed sikrede FC Midtjylland en 1-0-sejr over AC Horsens. De døende minutter var præget af en annulleret Awer Mabil-scoring og en stor Horsens-chance, hvor der dog blev dømt frispark.

Selvom det ikke var skønt spil på Jørn Kjærs afskedsaften, betyder resultatet dog, at sejrsstimen udvides til tre kampe i træk. Pointene er trods alt det vigtigste i den tætte topstrid, hvor FCM pt. indtager 2. pladsen efter Brøndby.