3:1
ACH AC Horsens
T. Santos (24")

Dominans udmøntede sig i sejr

På dominerende og sikker vis sejrede FC Midtjylland søndag eftermiddag med 3-1 over AC Horsens. Dermed er forspringet i Kvalifikationsspillet nu øget til fire point.

Med OB’s pointtab fredag aften kunne FCM søndag øge forspringet i toppen af Kvalifikationsspillet til fire point. Det krævede en sejr over nedrykningstruede AC Horsens.

Hjemmeholdet startede på vanlig vis aggressivt med et hårdt presspil, der gjorde livet svært for de østjyske modstandere. Det var tæt på at udmønte sig i en stor chance allerede efter to minutters spil, da Aral Simsir afsluttede fra kanten af feltet.

Bolden blev dog afværget og gik få meter over målrammen.

Stormløbet mod det horsensianske mål fortsatte, og FCM’erne belejrede gæsternes felt flere gange i kampens indledende fase.

Efter 22 minutter satte Thomas Thomasbergs tropper langt om længe kniven ind, da Stefan Gartenmann fik hovedet på et hjørnespark fra Kristoffer Olsson. 1-0 og den 26-årige forsvarsspiller fulgte dermed op på scoringen i Lyngby.

Ud af ingenting svarede de gulblusede gæster lynhurtigt tilbage. Midtjyderne blev straffet for passivt forsvarsspil, da Thomas Santos driblede ind i feltet og smækkede bolden i netmaskerne bag 200-kampsjubilar Jonas Lössl.

Udligningen ændrede ikke på kampbilledet, og FCM fortsatte ufortrødent det tunge pres. Det var tæt på at resultere i en scoring kort før pause, da Armin Gigovic flugtede mod mål. Kun en flot refleksredning fra Horsens-keeper Matej Delac holdt scoringstallet på to.

FCM måtte gå til pause med stillingen 1-1 trods kolossal dominans undervejs. Det indikerede en hjørnesparksstatistik på 10-0 samt 17-1 i målforsøg om.

Aral Simsir åbnede ballet i 2. halvleg, da den tyrkiske U21-landsholdsspiller trykkede på kassen. Endnu en flot redning fra Matej Delac holdt dog bolden ude af buret.

Kort tid efter gik den ikke længere for AC Horsens, da et indlæg fra Gustav Isaksen fløj gennem venner og fjender, før den ramte en gul spiller og gik i mål. En tilfældighed – men en fortjent en af slagsen. 2-1.

Selvom dominansen var stor, var der ikke tid til at sove i den midtjyske defensiv. Efter en times spil trykkede Horsens’ David Kruse på kassen; et flot spark som søgte mod det yderste af venstre mål-side. Denne gang lod Jonas Lössl sig ikke passere, og med en topklasseredning holdt han føringen intakt.

Efter 70 minutter slog FCM sømmet i kisten, da Gustav Isaksen blev spillet i dybden af Kristoffer Olsson. Alene med Matej Delac sparkede 3F Superligatopscoreren på kølig vis bolden over i det lange hjørne. 3-1.

Mere blev det ikke til, og dermed fik det sortklædte hjemmehold en komfortabel og sikker sejr. Tre vigtige point i jagten på en plads i Europa til næste sæson.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Emiliano Martínez, Armin Gigovic, Oliver Sørensen, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Gustav Isaksen.

Indskiftninger: Frederik Heiselberg (60′), Charles (64′), Edward Chilufya (84′), Victor Bak (84′), Mads Døhr Thychosen (84′).