AJA AFC Ajax
Antony (1")
D. Tadić (13")

Comebacket udeblev efter chokstart

Ajax var foran 2-0 efter 12 minutter. På trods af en hurtig reducering af Anders Dreyer og flere gode chancer snuppede Ajax sejren på 2-1.

For tredje gang på tre uger stod den på Champions League for FC Midtjylland.

Tirsdag aften hed modstanderen Ajax, som gæstede MCH Arena. Efter dramatik i medierne om mulige Corona-tilfælde i truppen kom hollænderne i mere eller mindre stærkeste opstilling.

FCM jagtede de første point i gruppespillet, men det skulle hurtigt blive en endnu sværere opgave på en kold, men til gengæld tør aften i Herning.

Ajax scorede nemlig efter blot 49 sekunder. Offensivspilleren Atony stod meget fri i feltet og bragte udeholdet i front med et fladt spark.

FC Midtjylland viste umiddelbart en god reaktion på føringsmålet og satte fine angreb sammen, men det blev ikke til nogen chancer.

Efter 11 minutter indtraf der en mindre fadæse i defensiven, da Mikkel Andersen samlede en tilbagelægning fra Paulinho op. Indirekte frispark på kanten af det lille felt.

Dusan Tadic sagde tak og sparkede bolden i nettet bag de mange FCM’ere i muren. 0-2.

Fem minutter senere var der endeligt positivt nyt at berette fra stadion. En fin omstilling fra FC Midtjylland endte ved varme Anders Dreyer, som huggede kuglen i kassen. 1-2 efter 18 minutter.

Bare to minutter efter var Dreyer tæt på at udligne. Troen på tingene var tilbage. Kort efter fik han endnu en stor chance, som skulle være omsat til scoring, men den unge kantspiller overplacerede afslutningen.

Siden 0-2-scoringen var det FCM, som dominerede på banen med stærkt genpres og flere gode angreb.

Det fortsatte gennem hele 1. halvleg, og man sad tilbage med fornemmelsen af, at udligningen skulle være kommet inden pausefløjtet.

Ud af de tre CL-kampe var det indtil videre den kamp, hvor der havde været mest plads til at komme igennem til chancer. Derfor var det også ekstra ærgerligt med to tidlige mål til Ajax, som faldt på en dum baggrund.

Derfor skulle udligningen og muligvis et føringsmål jagtes i 2. halvleg for at hente de første point i gruppespillet.

Fra anden omgangs indledning skiftede Ajax ud på midtbanen, som Jens-Lys og Frank Onyeka havde siddet godt på i løbet af kampen.

2. halvleg begyndte lidt mere rodet, og begge hold havde lidt svært ved at sætte sig på tingene. FCM var lige ved og næsten et par gange, men de store muligheder udeblev indtil videre.

Ajax brød efter 64 minutter igennem i højre side, hvor Antony scorede. Efter VAR-gennemgang blev målet dog annulleret, og etmålsføringen var derfor intakt.

Det var dog en periode, hvor FC Midtjylland hang en smule – især i presspillet. Ajax var derfor meget på bolden og havde i flere omgange lange perioder med bolden på hollandske fødder.

Boldbesiddelsen hed 64-36 i Ajax’ favør i den første halve time af 2. halvleg. I første halvleg var den 50-50.

Kort før den ordinære tid udløb var Evander tæt på at overliste Ajax-keeperen på et frispark, men nærmere kom udligningen ikke. Det skulle da lige være, da Lasse Vibe i overtiden blev nedlagt i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs.

Dermed endte det 2-1 til Ajax. De to tidlige scoringer blev udslagsgivende, men det var ærgerligt, at FCM ikke fik udlignet inden pausen. I 2. halvleg var hollænderne bedst uden at skabe store chancer.