Júnior Brumado (31")
4:0
AGF AGF

Brumado-hattrick i storsejr over AGF

En suveræn første halv time med fire flotte mål blev vekslet til en sikker 4-0-sejr over AGF. Junior Brumado blev dagens mand i skysovs med et hattrick.

Der var lagt op til en forrygende kamp mellem to formstærke mandskaber, da FC Midtjylland og AGF tørnede sammen søndag eftermiddag på et udsolgt MCH Arena.

De mere end 10.000 tilskuere kunne se FCM-spillerne trække i den nye udebanetrøje for første gang, da den blev præsenteret til dagens opgør.

I silende regnvejr fik Jens-Lys Cajuste sin første kamp fra start i sæsonen, mens de resterende FCM’ere i startopstillingen var de samme som i de to foregående kampe.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Raphael Oneydika, Jens-Lys Cajuste, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

De fleste tilskuere lagde også mærke til to velkendte ansigter blandt AGF’s startende 11, hvor Jesper Hansen og Mikael Anderson vendte tilbage til MCH Arena for første gang siden deres sommerskifte til netop Aarhus.

De to tidligere FCM-spillere fik en svær start i Herning. Allerede efter tre minutters spil var Junior Brumado på pletten med en resolut og flad afslutning i det lange hjørne. 1-0.

Et kvarter senere blev det endnu bedre, da FC Midtjylland fik tilkendt et straffespark på baggrund af et godt kontraangreb, hvor Cajustes afslutning blev blokeret med hånden. Brumado tog opgaven på sig, og han udplacerede stensikkert Jesper Hansen.

Den brasilianske skarphed var ikke forbi. Da stadionuret rundede 27 minutter, var det Paulinhos tur til at blive målscorer, da et nyt flot angreb endte hos wingbacken, som scorede fra en spids vinkel.

Blot tre minutter senere fuldendte Junior Brumado sit hattrick. Gustav Isaksen sendte et perfekt indlæg mod bagerste stolpe, hvor Brumado blot skulle sætte panden på for at gøre det til 4-0.

En fuldstændig vanvittig første halvleg endte altså 4-0 til FC Midtjylland.

Opgøret syntes afgjort allerede efter de første 45 minutter, og det fik da også indvirkning på 2. halvleg, som blev spillet i et markant lavere tempo. AGF jagtede ikke en reducering og fokuserede i stedet på at lukke ned for FCM-angrebene.

Faktisk var der ikke særligt mange chancer i kampens anden halvdel. Gustav Isaksens hovedstød tidligt i anden halvleg var det tætteste på en scoring indtil ti minutter før tid, hvor Pione Sisto sparkede lige over mål i en fri position i feltet.

Men det blev ved 4-0, og dermed sikrede FCM sig tre nye point i topstriden, hvor midtjyderne er nummer 1 efter den første tredjedel i sæsonen med 27 ud af 33 mulige point.

Nu er der landskampspause, så der går to uger, før FC Midtjylland igen skal i aktion i 3F Superliga.