0:1
AGF AGF
P. Mortensen (9")

FCM lider smalt nederlag til AGF

Søndag eftermiddag gav et 1-0-nederlag til AGF i en kamp, hvor ikke meget lykkedes for de midtjyske spillere.

Søndag var der endnu engang kamp på MCH Arena. Denne gang var modstanderen AGF i den tredjesidste runde af grundspillet i 3F Superligaen og dermed endnu et vigtigt opgør i den tætte topstrid.

Karantæner og skader holdt en håndfuld FCM’ere ude af truppen, og også i startopstillingen var der et par nævneværdige ændringer.

Hjemvendte Jonas Lössl var med fra start for første gang i ligaen, mens Kristoffer Lund fik debut i 3F Superligaen. De fik følgeskab af følgende spillere.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Kristoffer Lund, Alexander Scholz, Erik Sviatchenko, Ailton, Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka, Evander, Anders Dreyer, Sory Kaba, Pione Sisto.

Jonas Lössl fik dog ikke en drømmestart i tilbagekomsten på MCH Arena. Allerede efter ni minutter måtte han hente bolden ud af netmaskerne, da Patrick Mortensen havde bragt AGF foran.

Det var ikke ufortjent, når man kigger på FCM’s præstation i 1. halvleg i det hele taget. AGF var bedst i kampens begyndelse og havde flest chancer.

Omvendt kørte det ikke på skinner, når FC Midtjylland var på bolden. Der var for mange upræcise berøringer og afleveringer, og det gjorde det svært at skabe muligheder.

Først i de sidste ti minutter af halvlegen begyndte midtjyderne at vise tænder, hvilket udmøntede sig i et par fine angrebssituationer.

Mål blev det dog ikke til, og hvis 0-1 skulle vendes efter pausen, krævede det langt større energi og kreativitet i offensiven.

Fra 2. halvlegs begyndelse var der i hvert fald mere energi at spore, men den afgørende kvalitet manglede fortsat.

AGF var stadig det mest farlige hold, hvor de primært på omstillinger kom til afslutninger.

Et kvarter før tid opstod der en kontroversiel situation, hvor en AGF-spiller havde arm på bolden inde i feltet. Efter flere minutters VAR-check blev der alligevel ikke dømt straffespark – ganske uforståeligt.

Meget mere blev det desværre ikke til. Evander sendte et kvalificeret frispark afsted i overtiden, men bolden sneg sig over mål.

AGF vandt dermed 1-0 på en eftermiddag, hvor kun lidt lykkedes for FCM-spillerne.

Der er plads til forbedring, inden den kommende uges opgaver. Her venter først OB i Sydbank Pokalen, mens weekenden byder på et nyt topopgør i Parken.