3F Superliga
søndag 12/5 kl. 18:00
MCH Arena
FCM FC Midtjylland
Cho Gue-Sung (24")
M. Bech (32")
2:1
AGF AGF
T. Anker (46")

De tre point blev fightet i land

Der skulle kæmpes hårdt for det, men de tre point kom ind på kontoen søndag mod AGF og placerer holdet på en delt førsteplads i 3F Superliga. Cho Gue-sung og Mads Bech stod for de midtjyske scoringer.

For syvende gang i de seneste otte kampe var der søndag meldt udsolgt på MCH Arena, hvor der nok en gang ventede en dyst om tre vigtige point.

Denne gang mod AGF, som torsdag måtte lide et 1-0-nederlag til Silkeborg i pokalfinalen.

Ikke desto mindre var det aarhusianerne, som kom bedst fra land i kl. 18-kampen, hvor Eric Kahl efter et par minutter missede en stor mulighed, da den svenske back blev spillet fri ved bagstolpen.

Efterhånden, som minutterne skred frem, vågnede FCM’erne dog op. Først var Franculino tæt på at rette et indlæg i kassen efter ni minutter, inden holdkammerat Darío Osorio bød sig til med en dribletur i det lille felt et par spilsekvenser senere.

I en tæt – og til tider chancefattig kamp – bragte værterne sig foran med 25′ på stadionuret. Et indlæg fra Charles endte i handskerne på Bailey Peacock-Farrell, som tabte kuglen for fødderne af Cho Gue-sung. Den sydkoreanske angriber svigtede ikke foran et tomt mål. 1-0.

En vigtig scoring på et vigtigt tidspunkt, hvor AGF syntes svære at brodere op.

Kun syv minutter senere var Cho Gue-sung på spil igen. Denne gang steg han højest på en lang bold, og sendte Mads Bech, som var blevet oppe efter en standardsituation, i dybden. Den 25-årige stopper viste overraskende fart, overhalede Frederik Tingager og lagde kuglen tørt i nettet til 0-2.

Forsvarsprofilens tredje sæsonscoring.

Kort før pause reducerede AGF på en dødbold, da en tidligere FCM-akademist, Tobias Anker, lurede ved bagstolpen på et frispark. Midterforsvareren fik en fod på kuglen, der strøg højt i nettet bag Jonas Lössl. Dermed 1-2 forud for anden halvdel af søndagsdysten.

I en tæt og hårdtspillet 2. halvleg var Franculino tæt på at lukke opgøret i det 68. minut. Oliver Sørensen erobrede flot på banens sidste tredjedel, sendte den 19-årige FCM-spids i dybden, men Franculinos afslutning manglede præcision og strøg på stolpen.

Kort tid efter var indskiftede Armin Gigovic også tæt på med et skud fra feltkanten, mens aftenens største mulighed tilfaldt en fri Franculino i det lille felt, efter at Cho Gue-sung forinden havde testet træværket. Desværre uden mål til følge.

I stedet blev det en hektisk afslutning, hvor gæsterne flere gange truede ned mod det midtjyske bur. Thomas Thomasbergs tropper holdt dog stand og sikrede tre uhyre vigtige point i toppen af 3F Superliga.

Sejren betyder, at man placerer sig på en delt førsteplads i landets bedste fodboldrække – á point med FCK, som slog Brøndby 1-3 tidligere på dagen.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Darío Osorio, Emiliano Martínez, Oliver Sørensen, Charles, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Aral Simsir (60′), Armin Gigovic (60′), Victor Bak (67′), Valdemar Byskov (81′), Juninho (81′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

FC Midtjylland FCM
2:1
AGF AGF

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

FC Midtjylland FCM
2:1
AGF AGF

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

FC Midtjylland FCM
2:1
AGF AGF