A. Dreyer (73")
4:0
AGF AGF

FCM storsejrer men må nøjes med sølv

På trods af en flot sejr på 4-0 mod AGF må FC Midtjylland tage til takke med 2. pladsen i 3F Superliga. Evander, Sviatchenko og to gange Dreyer stod for fire flotte midtjyske mål.

Forud for sæsonens sidste kamp var mesterskabsskæbnen ude af FC Midtjyllands egne hænder. Brøndby førte nemlig ligaen med et point ned til FCM, som derfor skulle håbe på, at FC Nordsjælland kunne tage point på Brøndby Stadion.

Der var ikke andet for end at jagte håbet, og det krævede først og fremmest en sejr på MCH Arena. Hertil stillede FCM op med følgende startopstilling.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Evander, Mikael Anderson, Anders Dreyer, Pione Sisto, Sory Kaba.

Begivenhederne på MCH Arena begyndte i et roligt tempo uden de store chancer i det første kvarter.

Det fik Frank Onyeka lavet om på, da han heroisk holdt bolden i spil på højre sidelinje. Fri kom Joel Andersson, og efter et par fikse kombinationer sendte han bolden på tværs til Evander, der med indersiden placerede bolden oppe i hjørnet.

Et flot mål til 1-0.

Kort efter forsøgte selvsamme Evander sig fra distancen, men hans kvalificerede spark røg lige over mål.

Sory Kaba var ligeledes tæt på at komme igennem til to store muligheder, men i begge situationer blev angriberens træk på det våde underlag lidt for langt, og chancerne løb ud i sandet.

Da han endelig fik muligheden for at sparke på mål, måtte han se sin afslutning blive reddet af Kamil Grabara.

Men det var hjemmeholdet, som sad tungt på begivenhederne efter 1-0-scoringen, og kort før pausen kunne AGF ikke modstå presset længere.

Anders Dreyer var manden bag målet til 2-0, da han modtog bolden inde i højre side af feltet. En perfekt position til at sparke med den skarpe venstre fod, og Dreyer skruede bolden ind i det lange hjørne.

Dermed stod der 2-0 på måltavlen, da dommeren fløjtede til pause. Desværre kom der samtidig en melding fra Brøndby Stadion, hvor Brøndby havde bragt sig foran 1-0.

FCM-trykket var mindre markant i starten af 2. halvleg, og AGF kom mere på bolden.

Til gengæld var der ikke de store scoringsmuligheder at berette om. Det fik FCM lavet om på midtvejs i 2. halvleg.

Først headede Erik Sviatchenko 3-0-målet i nettet efter et hjørnespark, inden Anders Dreyer blev dobbelt målscorer to minutter senere.

Resten af kampen var cruise control, og det sluttede derfor med en storsejr på 4-0 til FC Midtjylland.

Sejren var dog ikke nok til at gå forbi Brøndby, som vandt deres egen kamp mod FC Nordsjælland.

Derfor måtte FCM-spillerne tage til takke med at gå på podiet og modtage sølvmedaljer efter kampen.

En historisk sæson har dermed nået sin ende efter 48 kampe i Champions League, Sydbank Pokalen og 3F Superliga.