P. Gómez (36")
L. Muriel (42")
Aleksey Miranchuk (88")

Nederlag til stærke Atalanta

FC Midtjyllands debut i Champions League blev ikke nogen resultatmæssig succes. Italienske Atalanta viste sig stærkere og sejrede med 4-0 på MCH Arena.

Vejret levede ikke op til dagens betydning på denne onsdag, hvor FC Midtjylland for første gang i klubbens 21-årige historie spillede Champions League.

Silende regn havde i løbet af dagen væltet ned over MCH Arena, og det gjorde sig også gældende, da den berømte Champions League-hymne tonede ud over højtalerne kort før 21.00.

Der var dermed lagt op til de lange knoppers aften, da den portugisiske dommer, Artur Dias, fløjtede opgøret mellem FC Midtjylland og Atalanta i gang. Senere skulle det dog vise sig, at mange af spillerne alligevel havde svært ved at stå fast.

I nye, hvide dragter kom FCM-spillerne ud til kampen uden at virke skræmte af Atalanta, der ellers har imponeret Fodboldeuropa i de seneste år med en aggressiv spillestil. Hurtigt fik hjemmeholdet det første hjørnespark, som var lige ved at blive farligt, og var gode til at holde fat i bolden i de første minutter.

Atalanta fik deres første chance efter syv minutter ved venstrekanten Gosens, men den hårde afslutning gik forbi mål. Netop i Atalantas venstreside var der dog også muligheder for FCM, hvor Joel Andersson hurtigt fik sendt et par fine bolde langs linjen.

Flere fine angreb blev strikket sammen af FC Midtjylland, og efter 12 minutter var Pione Sisto tæt på med et fint langskudsforsøg. Kort efter havde Atalanta et farligt frispark, men det første kvarter var bestemt godkendt.

Duvan Zapata ramte stolpen efter en Atalanta-erobring på midten af banen. Herefter fulgte en periode uden de store chancer med italienerne mest på bolden. De fik også endnu en stor mulighed efter 23 minutter, men Jesper Hansen reddede flot.

To minutter senere gik den dog ikke længere, da Duvan Zapata stod fri i feltet og havde alt for god tid til at afslutte. Angriberen scorede sikkert og bragte dermed Atalanta i front.

FCM skulle lige sluge den bitre pille, men kom hurtigt tilbage på sporet. Jens Lys-Cajuste viste sig frem med en lækker vending og et endnu bedre ryk fremad banen, hvor han satte et par spillere af. Han lagde bolden til rette for Anders Dreyer, som var tæt på at score. På det efterfølgende hjørnespark blev det igen farligt. Fine FCM-takter i denne periode.

Det blev desværre hurtigt afløst af enorm kvalitet fra Atalanta. Alejandro Gomez tordnede et langskud ind via overliggeren uden chance for Jesper Hansen. 0-2 efter 36 minutter.

Ondt blev værre kort før pausen. Luis Muriel opfangede en returbold sparkede bolden i nettet.

Dermed stod det 3-0 til Atalanta efter 1. halvleg, hvor FCM ellers i et par perioder viste gode takter. Italienerne viste dog selv endnu større kvaliteter, og midtjyske fejl og boldtab blev straffet konsekvent. Føringen var ikke ufortjent.

Intensiteten og de mange Atalanta-angreb faldt en smule i kadence i 2. halvleg. FC Midtjylland fik mere gang i boldomgangen, uden det dog førte til nogle reelle chancer.

Regnen øsede fortsat ned over spillerne, mens vinden også tog til. Svære forhold at spille i, men det var bestemt også et Atalanta-hold, som skabte svære betingelser for FC Midtjylland i Champions League-debuten.

Atalanta begyndte dog også at vise tænder i offensiven igen, hvor de tilspillede sig et par store muligheder, der nemt kunne have været omsat til en større føring.

FC Midtjylland nærmede sig også en reducering med et par kvalificerede langskudsforsøg fra Frank Onyeka og Evander.

Det blev alligevel Atalanta, der lukkede og slukkede på MCH Arena, da Miranchuk sendte bolden i det lange hjørne med et flot finessespark. 0-4 kort før tid.

Det blev også kampens endelige resultat. Et klart nederlag til et stærkt Atalanta-hold, der viste klassen – især i 1. halvleg, hvor de nettede tre gange.