S. Kaba (19")
1:0
BIF Brøndby IF

Sejr mod Brøndby sender FCM tilbage på 1. pladsen

Sory Kabas træffer tidligt i kampen var nok til at sikre en vigtig 1-0-sejr over Brøndby. Dermed overtager FCM 1. pladsen i 3F Superliga.

2. påskedag var dagen for den første ud af ti kampe i Mesterskabsspillet i 3F Superliga, hvor Brøndby var modstanderen.

Her krydsede tabellens nummer ét og to klinger på et vindomsust MCH Arena. Med en sejr kunne FCM overtage 1. pladsen, så det var naturligvis ambitionen forud for første fløjt.

I startopstillingen var Joel Andersson at finde for første gang i 2021 efter en længere skadesperiode, og han fik selskab af følgende holdkammerater.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Mikael Anderson, Gustav Isaksen, Awer Mabil, Sory Kaba.

De to mesterskabsaspiranter skulle lige se hinanden an og indstille sig på kampsituationer igen efter landsholdspausen. Det var i hvert fald indtrykket i kampens indledning, hvor begge mandskaber havde svært ved at skabe chancer.

Til gengæld blev der gået til stålet i duellerne og lagt tryk på i presspillet. Netop et højt pres skaffede en bolderobring højt på banen af Frank Onyeka, hvorefter Awer Mabil fik tilkæmpet sig et frispark i venstre side.

Australieren sendte selv frisparket ind i feltet, hvor Erik Sviatchenko headede den på tværs. Inde foran stod Sory Kaba klar, og med hovedet sendte han bolden i mål. 1-0 efter 19 minutter.

Brøndby var tæt på at svare igen kort efter, da Mikael Uhre slap alene igennem. Jonas Lössl kom godt ud af sit mål og fik afværget den store chance.

Ellers var det FCM’erne, som styrede slagets gang efter scoringen med høj intensitet i presset og vedholdende angreb. I flere sekvenser var det tæt på at blive farligt, og Kaba kunne med mere skarphed nemt have været dobbelt målscorer.

Fem minutter før pausen var det Gustav Isaksen, som kunne have fordoblet føringen efter et fint kontraangreb. Højrefodsafslutningen blev dog en kende overplaceret.

Måltavlen viste derfor 1-0, da dommeren fløjtede til pause. Det var en ganske fortjent pauseføring, uden at Brøndby havde været helt ufarlige. Derfor krævede det mere af det samme i 2. halvleg.

Begge hold kom ud til 2. halvleg med stor intensitet og fart i spillet. Det gav et kampbillede, der bølgede frem og tilbage.

Brøndby var mest på bolden i anden omgangs indledning, men gæsterne formåede ikke for alvor at blive farlige.

Midtvejs i anden halvleg foretog begge hold et par udskiftninger, og det brød kampens rytme, og efter 70 minutter stod det fortsat 1-0 i Herning.

En af hjemmeholdets indskiftere var Junior Brumado, der dermed fik sine første minutter på banen siden oktober efter en lang skadespause.

Brøndby var tæt på at udligne med et kvarter tilbage, da Mikael Uhre hamrede en stor chance på overliggeren.

Overliggeren tog igen fra dybt inde i overtiden, da Brøndby igen misbrugte en oplagt mulighed.

Tættere på kom udeholdet dog ikke, idet FCM ellers var i stand til at holde Brøndby væk fra fadet mod kampens slutning ved at holde godt fast i bolden.

Dermed sikrede FC Midtjylland en yderst vigtig sejr mod den direkte konkurrent i 3F Superliga, som midtjyderne nu igen topper.

Det var i sandhed spændende til det sidste, men i sidste ende nuppede FCM den tredje sejr mod Brøndby i denne sæson.

Næste opgave er på torsdag, når SønderjyskE gæster MCH Arena til den første af to semifinaler i Sydbank Pokalen.