BIF Brøndby IF
C. Cappis (14")
A. Bruus (95")

Dramatisk uafgjort mod Brøndby

FC Midtjylland vendte et truende nederlag på hovedet, men indkasserede til allersidst en udligning til 2-2 af Brøndby.

For sjette gang på bare 18 dage var FC Midtjylland i kamp. Denne gang var modstanderen Brøndby, som gæstede et udsolgt MCH Arena.

Her var midtjyderne på forhånd pisket til sejr for at kunne holde trit med topholdet FCK forud for de sidste to runder i Mesterskabsspillet.

Fire spillere var ude med skader, men til gengæld kunne fansene glæde sig over at se Evander og Erik Sviatchenko tilbage i startopstillingen. Bemærkelsesværdigt var det også, at brasilianske Charles udfyldte pladsen på venstre wingback.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Erik Sviatchenko, Joel Andersson, Charles, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Anders Dreyer.

FC Midtjylland kom glimrende fra start og skabte hurtigt en række fine chancer. Både Dreyer, Chilufya og Isaksen forsøgte sig indenfor de første ti minutter, hvor også Charles havde en kæmpe scoringsmulighed. Fra tæt hold sparkede brasilianeren dog lige på målmanden.

Trods det indledende FCM-tryk var det Brøndby, som noterede sig for et tidligt mål. Udeholdet løb kontra og lukrerede på, at et par FCM’ere blev fanget højt oppe, og så kunne Cappis gøre det til 0-1 efter 13 minutter.

Resten af første halvleg var en jævnbyrdig, men begivenhedsrig affære, hvor der var flere dueller og fejlafleveringer end gode angreb. Evander havde en fin mulighed i midten efter 25 minutter, men FCM kom ikke tættere på en udligning end hans overplacerede afslutning inden pausen.

Derfor var stillingen ved pausefløjtet fortsat 0-1.

Hjemmeholdet formåede at lægge mere tryk på fra anden halvlegs start og var i flere omgange farlige, men der manglede den afgørende skarphed i de sidste aktioner. Brøndby kom herefter bedre med igen og havde omkring det 65. minut to store chancer.

FCM overtog herfra styringen på kampen og jagtede for alvor udligningen. Efter et par halve chancer kom 1-1-scoringen omsider i det 79. minut, hvor Evander gled igennem i feltet og lagde bolden i nettet.

Blot to minutter senere var Anders Dreyer først over en retur, som han kanonerede i mål. På et øjeblik var det hele vendt på hovedet.

2-1-føringen holdt desværre kun frem til det sidste minut af dommerens tillægstid, hvor Brøndby udlignede ved Andreas Bruus.

Derfor sluttede det hele 2-2, og FCM måtte nøjes med et enkelt point, som betyder, at drømmen om guld er et stort skridt væk. FCK har forud for de sidste to runder et forspring på tre point og en bedre målscore.