BIF Brøndby IF
M. Uhre (36")
M. Uhre (41")

Nederlag til Brøndby

Trods en god start og tidlig føring gik FCM pointløse fra banen i aftenens opgør mod Brøndby, som vandt 2-1.

Ligaens to mest formstærke mandskaber tørnede søndag aften sammen på et fyldt MCH Arena, da Brøndby var på besøg. Det var første gang i mere end to år, at der var tilskuere til en kamp mod Brøndby i Herning, og det markerede de fremmødte FCM-fans med en flot tifo på alle tribuner, da spillerne løb på banen.

Fansene kunne se Junior Brumado være tilbage fra skade, mens Jonas Lössl vogtede det midtjyske mål. De to blev flankeret af følgende FCM’ere i startopstillingen.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Evander, Raphael Onyedika, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

Det blev en livlig og tempofyldt indledning på braget i Herning med masser af fremadrettede afleveringer og hurtige angreb. Heldigvis foregik det meste i den rigtige ende set med FCM-briller.

Den første store chance tilfaldt Henrik Dalsgaard, som headede på stolpen i forbindelse med en dødbold. Fansene nåede ikke at ærgre sig længe, før der igen var fare på færde.

Gustav Isaksen blev nedlagt i feltet, og efter et VAR-gennemsyn lød dommen på straffespark. Evander var sikkerheden selv fra pletten, og med sin tiende sæsonscoring gjorde han det til 1-0 efter 12 minutter.

Føringen var helt fortjent efter stærke FCM-takter i starten, men efter føringen trak hjemmeholdet sig en smule tilbage og overlod mere initiativ til Brøndby. Det betød stilstand i chanceskabelsen i begge ender.

Det fik Brøndby og nærmere bestemt Mikael Uhre lavet om på mod slutningen af første halvleg. To gange stod han fri i feltet, og han svigtede ikke i nogen af forsøgene. Dermed var 1-0 vendt til 1-2 på mindre end fem minutter.

Nu var der pludselig en del at tale om i Bo Henriksens omklædningsrum, som spillerne gik ind i nede med en enkelt pind.

Anden halvleg åbnede ganske chancefattigt, hvor det nu var Brøndby, som stod langt tilbage på banen. FCM havde svært ved at spille sig frem til de store muligheder på trods af meget boldbesiddelse.

Ind kom offensive forstærkninger i Victor Lind og Marrony, men det ændrede ikke meget på kampbilledet. Fortsat masser af minutter med FCM-spillere på bolden, men få – eller rettere sagt ingen – scoringsmuligheder at spore.

Først i tillægstiden kom en udligning i nærheden, men desværre for FCM ramte Jens-Lys Cajustes afslutning overliggeren. Det var hjemmeholdets eneste reelle chance i hele anden halvleg, hvor tempoet og kvaliteten i spillet var for lav.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at Brøndby kunne rejse fra Herning med en 2-1-sejr. Trods nederlaget fører FCM stadig 3F Superliga med fire point ned til F.C. København.

FC Midtjylland har mulighed for at tage revanche allerede på torsdag, når der venter et vigtigt opgør i Europa League. Det er hjemme på MCH Arena mod SC Braga torsdag aften kl. 18.45.