G. Isaksen (65")
1:0
BIF Brøndby IF

FCM overtager 1. pladsen efter sejr over Brøndby

Gustav Isaksen noterede sig som dagens målscorer, der sikrede en sejr på 1-0 over Brøndby. Dermed er FCM tilbage på 1. pladsen i tabellen.

Søndag aften var der dømt topbrag på MCH Arena, da Brøndby var modstanderen for FCM.

Kampen om 1. pladsen på en fin bane i Herning, hvis kulisse dog manglede tilskuere. Hvilken aften det kunne have været med en euforisk stemning til sådan en topkamp, tænkte man, da der var kampstart kl. 18.00 for tomme tribuner.

Tilskuersavn eller ej var der 11 kampklare FCM’ere, som skulle starte inde. Samme 4-3-3-formation og navne som i Aalborg i seneste kamp var blevet foretrukket.

Start XI (4-3-3): Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Jens-Lys Cajuste, Frank Onyeka, Evander, Anders Dreyer, Sory Kaba, Pione Sisto.

Indledningen på topopgøret bar præg af et aggressivt midtjysk udtryk med højt pres. I mange sekvenser lykkedes det også at stresse Brøndby-spillerne til fejl.

Til gengæld var de blågule kommet til Herning med en klar gameplan om at lavt med nærmest hele holdet bag bolden og derfra satse på omstillinger.

Det gav også to farlige situationer indenfor det første kvarter, hvor et par lange bolde voldte Jesper Hansen problemer, da han kom lidt for langt ud.

Den første gang blev defensiven reddet af VAR – anden gang kom keeperen selv tilbage og fik afværget den store chance til gæsterne.

Ellers var det FCM, som var mest på bolden og forsøgte at nedbryde Brøndbys defensiv med kombinationsspil og indlæg.

Efter 27 minutter var det netop et indlæg, som førte til FC Midtjylland hidtidige største mulighed. Paulinho fandt Anders Dreyer, der helflugtede kuglen mod mål. Kun en god redning sørgede for, at der fortsat stod 0-0.

Generelt bød 1. halvleg på FCM-dominans med bolden, men hjemmeholdet havde svært ved at omsætte det til mange muligheder. Modsat var Brøndby farlige i enkelte omstillingssituationer, men der var ingen mål i de første 45 minutter.

En ny Brøndby-omstilling blev farlig kort inde i 2. halvleg, men heldigvis for FCM misbrugte Simon Hedlund en stor chance. Muligheden kom efter en fin midtjysk start, hvor bolden igen atter tilhørte de sortklædte mest.

I det 63. minut blev Gustav Isaksen skiftet ind, og den unge offensivspiller skulle blot bruge to minutter, før han bragte FC Midtjylland foran. Isaksen var hurtigst over en ripost og kunne let sparke bolden i mål.

Målet fik kampens tempo skruet i vejret, idet Brøndby nu var nødt til at satse mere offensivt. Det gav mange dueller på banen, mens spillet bølgede frem og tilbage.

FCM’erne var i stand til at holde Brøndby fra de store chancer i den efterfølgende periode, men der var lagt op til et par nervepirrende slutminutter, hvor føringen skulle forsvares.

Paulinho modtog sit andet gule kort og dermed en udvisning i det sidste af de tre tillægsminutter. Det fik dog ingen indflydelse, idet Brøndby ikke fik nogen afslutninger mod slutningen.

Dermed vandt FC Midtjylland 1-0 og overtog som et resultat 1. pladsen i 3F Superligaen.