A. Mabil (84")
3:0
YB BSC Young Boys

Klar til play-off: FCM sejrer mod Young Boys

FC Midtjylland er klar til sidste runde af Champions League-kvalifikationen efter en 3-0-sejr over Young Boys. Især 2. halvleg var af høj klasse på en aften, hvor mange FCM'ere steppede op.

Onsdag aften var Young Boys på besøg i Herning, da MCH Arena dannede ramme om 3. runde af Champions League-kvalifikationen.

Grønsværen stod perfekt. En mild brise blæste ind over banen under den mørke aftenhimmel, mens termometeret viste 14 grader. Umiddelbart perfekte forhold til en afgørende kamp.

Der manglede dog noget. MCH Arena var tilskuertomt på en af de vigtigste aftener i klubbens historie. Kampe i UEFA-regi spilles bag lukkede døre.

Derfor var FCM-fans plantet hjemme i sofaen, da den bulgarske dommer Georgi Kabakov fløjtede kampen i gang kl. 20.30.

Starten var naturligvis præget af kampens betydning, men begge hold formåede at sætte et par angreb i gang, hvor Young Boys-topscoreren Jean-Pierre Nsame hurtigt viste prøver på sin farlighed.

Efter ti minutter blev FC Midtjylland farlige for første gang. Alexander Scholz tilkæmpede sig et frispark efter en lækker dribletur op ad banen. Awer Mabils kvalificerede forsøg røg dog i sidenettet.

Det blev efterfulgt af en periode, hvor Young Boys satte sig på spillet uden at producere de store chancer.

Efter et hjørnespark til Young Boys fik FCM sat gang i kontra, der udviklede sig til en ganske stor chance. Bolden endte hos Frank Onyeka, som desværre fik leveret en blanding mellem et indlæg og en afslutning.

Kort tid efter forsøgte nigerianeren sig udefra. Langskuddet blev blokeret med armen af Christopher Martins, men dommerens fløjte forblev tavs. Ingen VAR og altså intet straffespark.

Tempoet var højt, og begge hold gik til stålet. Angrebene bølgede frem og tilbage, og igen var det gæsternes tur til at blive farlige. Jesper Hansen var dog klar med to sikre indgreb.

Young Boys var bedst op mod pausefløjtet og fik blandt andet tilkæmpet sig et par hjørnespark og halve muligheder. Faren drev dog over, og FCM kom til pause med 0-0 på måltavlen.

Det var en halvleg, hvor især Jens-Lys Cajuste funklede på midten med en masse lækre vendinger. Længere fremme på banen manglede der en smule skarphed i de afgørende momenter.

Til gengæld viste Young Boys også klasse i mange facetter af spillet, så pausen i det midtjyske omklædningsrum skulle også bruges til at finde løsninger.

Og det så fra start ud til at virke, idet FCM kom fint ud til 2. halvleg.

Awer Mabil trak et frispark i en fin position efter 50 minutter, og det blev omsat til mål. Anders Dreyer sendte et indlæg ind mellem venner og fjender, hvor Jordan Lefort skubbede bolden i eget net. 1-0.

Blot ti minutter senere blafrede nettet i den rigtige ende igen. Et indlæg fra Paulinho endte via Sory Kaba for fødderne af Anders Dreyer. Med højreskøjten sparkede han den i mål til 2-0.

Et fortjent udfald efter en foreløbig halvleg, hvor kampbilledet var anderledes med FCM i førersædet. Flere spillere steppede op og dominerede i duelspillet. Samtidigt var det spillemæssigt også markant bedre.

Det skulle blive bedre endnu for FC Midtjylland. Med Young Boys tvunget frem ad banen blev der mere plads for FCM’s forreste. Pione Sisto lagde en fremragende dybdebold til en helt fri Awer Mabil.

Alene med målmanden afsluttede Mabil i to omgange og den sidste gik i mål. 84 minutter spillet og 3-0 til FC Midtjylland efter en helt igennem fremragende 2. halvleg.

Young Boys fik ikke et ben til jorden gennem de sidste 45 minutter, og det var intet mindre end fortjent, at FCM sikrede sig det videre avancement.

En skøn europæisk aften på MCH Arena, der kun manglede tilskuere at dele oplevelsen med. Slutresultatet blev 3-0 til FCM over Young Boys.

Resultatet betyder, at FCM nu er videre til playoff-runden i Champions League-kvalifikationen, som er den sidste før gruppespillet.

Her venter Slavia Prag over to kampe. Den første spilles i Tjekkiet allerede på tirsdag.