D. Osorio (94")
2:0
FCK F.C. København

En aften vi sent vil glemme

På en smuk og rørende fredag aften sejrede FC Midtjylland med 2-0 over F.C. København. Undervejs blev der sat tilskuerrekord på MCH Arena.

Tilskuerrekord og en aften, der sent bliver glemt af flere grunde.

Med fem tidligere akademispillere i start 11’eren gik FC Midtjylland ind på et propfyldt MCH Arena.

Hjemmeholdet startede bedst og bød sig flere gange til på FCK’s sidste tredjedel. Den første afslutning faldt efter tre minutter, da Cho Gue-sung testede Kamil Grabara fra distancen.

Stormløbet ned mod det københavnske mål fortsatte, og kun få minutter efter brændte Aral Simsir en kæmpechance. Oliver Sørensen drev bolden, fandt Adam Gabriel på siden, som serverede kuglen på et sølvfad for Aral Simsir i feltet. Desværre sparkede den tidligere akademispiller en snert over mål.

Efter otte minutter indtraf et aftalt spilstop, da et fyldt stadion rejste sig til støttende klapsalver imod Kristoffer Olsson. Et smukt øjeblik i en hård tid.

FCM-overtaget fortsatte efter den rørende sekvens, og på en til tider flot 1. halvleg dominerede Thomas Thomasbergs tropper de københavnske gæster.

Med ti minutter til pause indtraf føringsmålet, da Mads Bech Sørensen steg til vejrs og headede en hjørnesparkskombination fra Aral Simsir og Oliver Sørensen i kassen. 1-0.

2. halvleg var knap begyndt, inden FCM havde brændt spillets største chance. Cho Gue-sung tilkæmpede sig et straffespark efter at være blevet nedlagt af Kamil Grabara, men desværre blev den sydkoreanske angriber pillet på det efterfølgende spark fra 11-meterpletten.

Kort tid efter brændte det på i den anden ende, da Roony Bardghji sparkede centimer forbi fjerneste stolpe.

Det misbrugte straffe var en mavepuster for FCM, der begyndte at halte efter. Med 20 minutter igen leverede Jonas Lössl en sand pragtredning på Magnus Mattsson, som blev spillet helt fri ved bagstolpen.

Flere gange var det lige ved at gå galt i den midtjyske ende, men Jonas Lössl tog godt fra, mens marginaler også var med hjemmeholdet.

Til slut straffede FCM gæsterne, da Darío Osorio udnyttede en misforståelse i FCK-forsvaret og lukkede til 2-0. Jublen kunne bryde løs på en aften, der bød på tre vigtige point med holdkammerat Kristoffer Olsson i tankerne.

Undervejs så 11.836 fans med fra lægterne. Tallet er en ny tilskuerrekord på MCH Arena og 73 flere, end der så med den 11. november 2007 mod netop FCK.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Adam Gabriel, Mads Bech, Juninho, Victor Bak, Oliver Sørensen, André Rømer, Armin Gigovic, Aral Simsir, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Charles (57′), Darío Osorio (68′), Franculino Djú (68′), Lee Han-beom (83′), Joel Andersson (83′).