P. Sisto (68")
4:0
FCK F.C. København

Sublime FCM storsejrer mod FCK

Københavnerne blev sendt tilbage til hovedstaden med et nederlag på 4-0. På en flot aften nettede Sory Kaba, Evander og to gange Pione Sisto.

Efterårets foreløbige største kamp i ligaen løb af stablen søndag aften på MCH Arena mod FC København.

Et stærkt FC Midtjylland-mandskab stod overfor Jess Thorups ditto i den nye FCK-managers første kamp i 3F Superligaen. FC København stillede – måske lidt overraskende – op med en 3-backkæde.

Kampens indledning stod der mest FC Midtjylland på i forhold til boldbesiddelse og initiativ. Der ophobede sig dog ikke særligt mange chancer. I det første kvarter var Evander tættest på med et habilt langskudsforsøg.

Efter 21 minutter ramte Alexander Scholz overliggeren i den forkerte ende, inden Erik Sviatchenko fik clearet til hjørnespark. Tæt på en føring til udeholdet, men marginalerne var med FCM i den situation.

Herefter var det en kamp, som bølgede frem at tilbage uden, at det betød, at der var mange scoringsmuligheder. Begge hold kæmpede med at sætte angrebene sammen, og generelt var spillet med bolden ikke noget, der i den første halve time vil blive husket for skønhed.

Men det er ligegyldigt, når man scorer mål, og det gjorde Sory Kaba i det 36. minut.

Blot fem minutter senere var Kaba i oplæggerens rolle, da han kombinerede med Evander på smukkeste vis. Den brasilianske tekniker afdriblede en FCK’er med en Laudrup-finte inden han på Laupdrupsk manér chippede bolden i dybden til Kaba. Evander modtog selv bolden og udbyggede føringen til 2-0.

De to mål varmede bestemt på denne kølige novemberaften. Især det andet mål var rigtigt flot og netop den x-factor, man vil se fra Evander.

I hvert fald kunne de få tilskuere smile over 2-0-føringen ved pausefløjtet. Ikke ufortjent, men til gengæld var FCM mere skarpe i dag end tidligere kampe i sæsonen.

2. halvleg var bare et par minutter gammel, da 2-0 blev til 3-0. En hurtig omstilling med smarte kombinationer mellem Evander og Dreyer. Bolden endte ved en fri Pione Sisto, der sikkert sparkede kuglen i kassen.

Herefter blev FCK reduceret til 10 mand, da Viktor Fischer modtog sit andet gule kort i forbindelse med en sen eftertackling på Paulinho.

Vejen var altså banet til en komfortabel sejr, og nu handlede det om at kontrollere den i hus.

Midtvejs i 2. halvleg blev det også 4-0. Igen var det Pione Sisto, som var i målscorerens rolle. En halvkikser fra Kaba endte ved Sisto, som let sparkede bolden i netmaskerne.

Resten af kampen bød på dominans fra FC Midtjyllands side. Med en mand i overtal var det nemmere at holde på bolden, og FCK forsøgte bare at minimere nederlagets størrelse.

Det var også tæt på med flere halve og hele chancer til FCM mod slutningen, men det blev ved 4-0.

4-0 var da også mere end rigeligt på en rigtig skøn aften på MCH Arena. Sejren var velfortjent, og efter den første halve time var der aldrig tvivl om resultatet.

Tre vigtige point til den tætte topstrid var dermed en realitet. Et vigtigt signal at sende efter 7 kampe på bare 22 dage.