FCK F.C. København
A. Cornelius (11")
K. Diks (95")

En hård skæbne og to tabte point mod FCK

FC Midtjylland måtte søndag nøjes med 2-2, efter F.C. København udlignede på straffespark i dommerens fjerde tillægsminut.

Efter Brøndbys pointtab i Aarhus tidligere på dagen kunne FCM med en sejr over F.C. København i den sene søndagskamp generobre 1. pladsen i 3F Superliga.

I en intens lydkulisse startede FCM bedst, og efter syv minutter opstod den første store mulighed, da Charles blev spillet fri i feltet. Den brasilianske midtbanemand, som havde fået genvalg i start 11’eren, tog dog et træk for meget og blev stoppet af en heroisk tackling i skudsekvensen.

Få minutter senere brændte det på i den anden ende. I københavnernes første reelle angreb i opgøret ramte et indlæg pandebrasken på en fri Andreas Cornelius, som bragte gæsterne foran med 0-1.

I det 20. minut indtraf udligningen. Darío Osorio leverede genialiteter på højresiden, snød ikke bare en, men flere FCK-spillere, inden han lagde et fladt indlæg ind i fødderne på Franculino, der sendte kuglen det sidste stykke over stregen.

En flot, flot udligning kreeret af de to stortalenter på henholdsvis 19 og 20 år.

Det bølgede frem og tilbage, og med 32′ på stadionuret måtte Jonas Lössl hive en stor redning op i en situation, hvor Lukas Lerager blev spillet helt fri på bagstolpen efter et hjørnespark. Kort tid efter brændte det på igen, da Andreas Cornelius headede på overliggeren.

Der var tale om en chancefyldt 1. halvleg, som FCM lukkede bedst. Darío Osorio leverede et af de glimt, man sent glemmer. Uden for feltet halvflugtede den chilenske landsholdskomet en kanonkugle højt i netmaskerne til 2-1. Et stort højdepunkt på MCH Arena, der kan vise sig at gå over i historien.

2. halvleg startede, som den første sluttede; med FCM i førersædet illustreret ved Charles, der efter 49 minutter blev sendt dybt mod Kamil Grabaras mål og sendte et skud på overliggeren.

Chancehavet fortsatte. Lukas Lerager var tæt på at dirigere læderkuglen i mål via en afretning i det 53. minut, mens Franculino fem minutter senere sparkede snært forbi kassen i en position fra straffesparkspletten.

De flotte angreb kom som perler på en snor. Med tyve igen viste Darío Osorio spilintelligens på højresiden, fandt Henrik Dalsgaard, som sendte et indlæg ind i hovedet på Cho Gue-sung, der headede på overliggeren. Et angreb efter fodboldens ABC.

Den neutrale seer kunne nok godt have fundet et mål eller to mere i hver ende. Træværket måtte blandt andet i brug for at afværge en FCK-udligning, da Kevin Diks forsøgte sig efter en nedfaldsbold ti minutter før tid.

I det fjerde tillægsminut gik den ikke længere. Joel Andersson begik på uheldig vis et straffespark, som Kevin Diks kynisk udnyttede. En kold spand vand i hovedet på Thomas Thomasbergs tropper, som dermed måtte nøjes med 2-2.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Mads Bech, Juninho, Victor Bak, Darío Osorio, André Rømer, Oliver Sørensen, Charles, Franculino, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Aral Simsir (66′), Ola Brynhildsen (77′), Armin Gigovic (77′), Joel Andersson (81′), Emiliano Martínez (81′).