2:1
FCK F.C. København
M. Daramy (25")

Begivenhedsrig sejr over FCK på et proppet MCH Arena

FC Midtjylland vandt søndag aften 2-1 over F.C. København på en formidabel holdindsats. Evander og Anders Dreyer scorede midtjydernes mål.

Ovenpå en historisk 5-1-sejr torsdag aften mod italienske S.S. Lazio skulle FCM gøre kunsten efter, da de forsvarende danske mestre fra FCK søndag aften gæstede et propfyldt MCH Arena.

For anden gang på blot én uge måtte de røde billetlamper lyse forud for kickoff som resultat af endnu en udsolgt kamp i Herning.

Både hjemme- og udehold havde hårdt brug for tre point efter en haltende start på dette års 3F Superliga. Ikke desto mindre strålede FCM-lejren af optimisme efter en spillemæssig opadgående formkurve.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson (57′ Mads Døhr Thychosen), Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Paulinho, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Evander (82′ Charles), Anders Dreyer (90′ Nikolas Dyhr), Sory Kaba, Gustav Isaksen (82′ Edward Chilufya).

Opgøret startede tæt, og begge hold havde svært ved at spille sig til store muligheder. Efter 16 minutter stak Gustav Isaksen igennem på venstresiden, og offensivspillerens indlæg ramte Kevin Diks på armen. Dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen pegede på pletten. Gustav Isaksens tredje tilkæmpede straffespark på blot to kampe.

Evander brændte på utraditionel vis et straffespark i midtugens sejr over S.S. Lazio, men denne søndag var han stensikker. Den brasilianske troldmand snød Matthew Ryan i FCK-målet og bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Gæsterne svarede hurtigt tilbage, da et hjørnespark ramte Mohamed Daramy i panden. FCK-fløjspilleren headede på akrobatisk vis bolden i netmaskerne til 1-1 efter 25 minutters spil.

I de 36. minut fik FCM igen netmaskerne til at blafre. Efter en svingende periode, hvor det hvidklædte udehold havde tilvundet sig større momentum, skabte Sory Kaba pludselig en chance ud af ingenting. Den guineanske angriber fandt Anders Dreyer i dybden, og alene med Matthew Ryan lagde den 25-årige offensivspiller sikkert bolden i netmaskerne.

Kort før pause brændte Hákon Haraldsson en kæmpe chance, da han alene med Jonas Lössl sparkede forbi mål.

I de døende minutter af 1. halvleg blev FCK tilkendt et tvivlsomt straffespark, som Viktor Claesson tog sig af. Til stor jubel for hjemmepublikummet sparkede 3F Superliga-topscoreren langt over mål. Dermed kunne midtjyderne gå til pause foran med 2-1.

2. halvleg startede som den første: Intens og uden de store chancer. Første mulighed kom efter knap en times spil, da Anders Dreyer elegant hoppede over bolden, som endte hos en fri Sory Kaba. Den høje targetman fejlede en fiks aflevering ind i feltet, men på returen var FCM-angriberen få centimeter fra at bringe hjemmeholdet yderligere foran.

Herefter gik det stærkt.

Først havde FCK en stor mulighed i den anden ende, da Davit Khocholava headede lige over Jonas Lössls bur. Kort tid efter forsøgte Anders Dreyer sig med sit velkendte skru over i venstre side af målet, men Matthew Ryan parerede. På det efterfølgende hjørne headede Sory Kaba på overliggeren.

FCM kæmpede med næb og kløer i kampens slutning, og trods et brændt straffespark i tillægstiden fra en ellers sprudlende Sory Kaba vandt midtjyderne på en formidabel holdindsats og sikrede sig dermed tre vigtige point i 3F Superliga-tabellen.

Nu venter en landsholdspause på to uger, før MCH Arena den 2. oktober igen danner ramme om et stort opgør, når Viborg FF kommer på besøg.