F. Onyeka (77")
3:0
FCN FC Nordsjælland

FCM snupper overbevisende sejr

Spille- og chancemæssig dominans gennem 90 minutter sikrede en 3-0-sejr over FC Nordsjælland. Scholz, Sisto og Onyeka noterede sig for de tre scoringer.

For 700. gang i historien spillede FC Midtjylland kamp i 3F Superliga, og for 62. gang var modstanderen FC Nordsjælland.

Slaget stod på MCH Arena, der blev besøgt af 4.450 forventningsfulde tilskuere, som allerede under opvarmningen viste sin tilstedeværelse med god stemning.

Temperaturmåleren viste 10 grader på den skyede søndag aften, mens vinden blæste svagt. Fint fodboldvejr.

Den eneste ændring i startopstillingen fra mandagens opgør mod selvsamme FCN var, at Evander var tilbage blandt de startende 11.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Evander, Anders Dreyer, Pione Sisto, Sory Kaba.

De fremmødte tilskuere fik en livlig start at se. FCM’erne var i godt spillehumør. Detaljer fra Evander og Sisto, et rate fra Scholz og hele to afslutninger på træværket.

Alt dette indenfor de første fem minutter. FC Midtjylland satte sig tungt på begivenhederne.

Den intense dominans gav pote cirka midtvejs i 1. halvleg. Sory Kaba fremtvang et straffespark, som Alexander Scholz eksekverede stensikkert.

Bare to minutter senere var det de to midtjyske fløje, som viste høj klasse. Anders Dreyer stak Pione Sisto indenom i dybden. Den gamle Tjørring-dreng takkede ved elegant at chippe bolden i mål.

2-0 efter 24 minutter, og FC Midtjylland var i fuld kontrol både med og uden bold.

Når FC Nordsjælland for en gangs skyld var på bolden, blev de stresset og overmatchet fysisk af et energisk FCM-mandskab.

Udeholdet fik ikke et ben til jorden i hele halvlegen. Føringen kunne nemt have været endnu større, men det blev ved 2-0 i pausen.

De bagvedliggende statistikker fortalte samme historie. I pausen stod der 2,77 ud for FCM i Expected Goals, mens tallet var 0,00 for FC Nordsjælland.

Alt i alt fremragende 45 minutter.

Begyndelsen på anden omgang var knap så dominerende, men det tog kun ti minutter, før der igen stod FC Midtjylland på det hele.

Flotte kombinationer gav flere gode muligheder, og det var fortsat et midtjysk mandskab i formidabelt spillehumør.

Anders Dreyer ramte overliggeren på et frispark, hvor Sory Kaba efterfølgende misbrugte riposten på det skammeligste.

Efter 77 minutter blev det omsider 3-0. Awer Mabil servicerede Frank Onyeka, der var sneget sig med frem i feltet, og midtbaneslideren kunne let sætte bolden i nettet.

Herefter var det cruise control mod slutfløjtet. Mikael Anderson var tæt på at give fansene et mål at gå hjem på, men mere blev det ikke til.

Dermed endte det 3-0 til FC Midtjylland, som nu fører 3F Superliga med fire point ned til Brøndby.

Netop Brøndby er næste modstander. Det er næste søndag på udebane.