mandag 7/11 kl. 19:00
0:0
FCN FC Nordsjælland

Jævnbyrdig deler med FCN

Det hele endte 0-0 i chancefattig og jævnbyrdig dyst, da FC Midtjylland og FC Nordsjælland krydsede klinger i årets sidste kamp på MCH Arena.

Mandag aften spillede FCM det sidste opgør i 2022 på hjemmebanen i Herning, da 3F Superligas tophold fra FC Nordsjælland gæstede MCH Arena.

Forud for dysten var midtjyderne ubesejret i 10 hjemmekampe mod nordsjællænderne, der gik ind til runden med en formkurve på 11 point i de seneste fem kampe. Anderledes kom FCM med en stor succesoplevelse i bagagen, da det torsdag lykkedes at spille sig videre i Europa League, hvor Sporting CP nu venter i knockout playoff-runden.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Stefan Gartenmann, Paulinho, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Edward Chilufya.

Kampen startede i et højt tempo, men ingen af mandskaberne havde held med at spille sig frem til de nævneværdige chancer. Først efter 24 minutter opstod det første store optræk til en farlig situation, da Anders Dreyer tryllede i gæsternes felt. Det endelige skud blev dog rettet af og gik ud til hjørnespark.

Generelt var der tale om en jævnbyrdig affære mellem to hold, som virkede til lige at skulle se hinanden an.

Kort før pausefløjt diskede Jonas Lössl op med en flot redning, da FCN-backen Oliver Villadsen trak ind i banen og afsluttede med sit kolde venstreben. Den 33-årige målmand parerede på akrobatisk vis mandagskampens hidtil største mulighed.

FCN startede 2. halvleg bedst, og flere gange blev udeholdet særdeles farlige foran det midtjyske bur.

Alligevel var det Albert Capellas’ tropper, som fik den første gode mulighed efter pausen, da Oliver Sørensen blev sendt alene i dybden. Desværre tog det 20-årige midtbanetalent et dårligt første touch, og derfor voldte afslutningen aldrig for alvor problemer for Andreas Hansen i gæsternes bur.

Efter 77 minutter viste FCM igen farlighed i offensiven, da Anders Dreyer drev bolden frem mod nordsjællændernes sidste tredjedel. Med sin skarpe venstrefod sendte hjemmeholdets topscorer et kompetent skud afsted, som dog gik et stykke forbi mål.

Mere skete der for alvor ikke, og dermed endte det hele 0-0 i årets sidste kamp på MCH Arena.