V. Lind (77")
2:0
FCN FC Nordsjælland

Smukke scoringer sikrer solid fredagssejr

Gustav Isaksen og Victor Linds mål sørgede for 2-0 over FC Nordsjælland hjemme på MCH Arena.

Transfervinduet og landskampspausen var overstået. Nu gjaldt det 3F Superliga på ny, da FC Midtjylland tog imod FC Nordsjælland hjemme på MCH Arena.

Her var de to brasilianere Juninho og Junior Brumado tilbage i startopstillingen efter overstået karantæne. Elias Olafsson fik desuden sin anden kamp som FCM-målmand, da Jonas Lössl var vendt hjem fra landsholdet med en skade.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

Spillerne havde noget nær de bedste betingelser til en fodboldkamp. Vindstille, 20 grader og et nydeligt græstæppe samt fint fremmøde på tribunerne på denne fredag aften.

Kampen begyndte dog knap så fint som forholdene. Begge mandskaber kæmpede med at få tempo i spillet, og det tekniske niveau lod lidt at ønske.

De første to chancer tilfaldt Gustav Isaksen, som i begge omgange manglede den sidste afslutningskvalitet. FCN’s første afslutning var et afslutningsforsøg, som Elias Olafsson med lidt problemer fik viftet over mål.

Efter en halv time var det Junior Brumado, som trykkede af fra distancen. Det kvalitetsrige forsøg sneg sig desværre lige uden om mål.

To minutter senere fik udeholdet opgørets hidtil største chance, men til FC Midtjyllands held misbrugte Adingra fra en helt fri position midt i feltet.

Meget mere var der ikke at berette om fra en særdeles uskøn første halvleg, hvor FCM aldrig formåede at sætte sig på spillet. 0-0 var derfor resultatet på måltavlen, da dommeren fløjtede til pause efter de første 45 minutter.

Der var altså plads til forbedring, da anden halvleg blev sat i gang, og det kom der da også med det samme. Allerede i det 47. minut satte Junior Brumado sig igennem efter en god bolderobring og satte herefter et par modstandere af.

Det skabte plads til Gustav Isaksen, som Brumado spillede fri i feltet. Herfra var det ingen sag for Isaksen at sætte bolden i nettet, men oplæggeren Brumado skal også have kredit for det flotte arbejde.

Efter en times spil blev Jens-Lys Cajuste sendt på banen til sine første minutter i denne sæson – til stor jubel blandt de mere end 8.000 fremmødte tilskuere.

FCM var i spillemæssig kontrol efter føringsmålet, men var ikke rigtigt i nærheden af at udbygge totalen de næste 20 minutter. Det var lige indtil, at en anden indskifter, Victor Lind, markerede sig med sit andet mål på seniorniveau.

Den 18-årige frontløber jagtede en dybdebold, og det gav pote. På smukkeste vis halvflugtede han læderet ind via overliggeren fra kanten af målet. Hvilket mål til 2-0 efter 77 minutters spil.

Kampen syntes lukket, og begge mandskaber trak sig tilbage i resten af opgøret, hvor det mest af alt blev til boldflytteri.

Dermed snuppede FC Midtjylland tre point på baggrund af en glimrende 2-0-sejr, som nok mest vil blive husket for to flotte mål.

Næste opgave for Bo Henriksens hold er på torsdag, når Europa League-gruppespillet indledes med en hjemmekamp mod bulgarske Ludogorets.