D. Osorio (94")
2:0
FCN FC Nordsjælland

Sejrsstimen fortsætter

En stærk holdindsats og to flotte scoringer af henholdsvis Oliver Sørensen og Darío Osorio sikrede alle tre point i søndagens storkamp mod FC Nordsjælland. Sejrsstimen lyder nu på fire ligakampe, mens man ikke har tabt i ni.

FC København og Brøndby IF spillede tidligere søndag uafgjort, hvorfor man kunne hale yderligere ind på de to førerhold i 3F Superliga. Det skulle ske mod et andet tophold, FC Nordsjælland, der gæstede MCH Arena.

Første store chance indtraf efter bare fire minutter, da Aral Simsir tryllede i venstresiden. Den tidligere akademispiller afdriblede Lucas Hey, inden han spillede Ola Brynhildsen helt fri foran boksen. Desværre endte den norske angribers hovedstød udenfor den nordsjællandske målramme.

En chance svarende til 0,61 i Expected Goals.

FCM fortsatte presset og dominerede i både spil og chancer. Med en halv time på stadionuret opsnuste Ola Brynhildsen endnu en stor mulighed, da han samlede et indlæg op i feltet. Kun en heroisk tackling fra den tidligere Midtjylland-spiller, Kian Hansen, clearede bolden til hjørne.

Udeholdet kom bedre med, som kampen skred frem. Ikke desto mindre skete der ikke mere i en tæt 1. halvleg, hvor Thomas Thomasbergs tropper havde været den hyppigste gæst i modstanderholdets felt.

2. halvleg startede med tænding, nærkampe og et højt tempo. Efter 55 minutter høstede FCM frugterne, da Paulinho smækkede et indlæg mod bagerste stolpe til Månedens Spiller for oktober i 3F Superliga, Oliver Sørensen. Den 21-årige midtbanedynamo var iskold og knaldede kuglen fladt i det lange hjørne.

1-0 – MCH Arena gik amok til jublen af den tidligere akademists fjerde sæsonscoring.

FCN bed mere fra sig efter scoringen, og i det 74. minut opstod gæsternes hidtil største chance, da Marcus Ingvartsen søgte det lange hjørne via et skud i feltet. Martin Fraisl hev dog en flot redning op ad ærmet, som bevarede den midtjyske føring.

Kort før tid måtte den østrigske keeper træde til igen med en fin parade i det lille felt. I det sidste minut lukkede og slukkede FCM, da indskiftede Darío Osorio – med hjælp fra en afretning – knaldede bolden op i det lange hjørne.

Det hele endte 2-0, og sejrsstimen i 3F Superliga lyder dermed på fire styks, mens man ikke har tabt i ni ligakampe. 9.320 gange tak for opbakningen til de fremmødte fans, der var med til at hjælpe holdet på vej.

Start XI (4-4-2): Martin Fraisl, Adam Gabriel, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Oliver Sørensen, André Rømer, Kristoffer Olsson, Aral Simsir, Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Henrik Dalsgaard (16′), Franculino Djú (75′), Darío Osorio (75′), Armin Gigovic (88′), Juninho (88′).