1:1
LFC Liverpool FC
Mohamed Salah (1")

Dramatisk uafgjort mod Liverpool

Sejren var bestemt indenfor rækkevidde i aftenens opgør mod Liverpool. Læs her, hvordan det gik til, da det blev 1-1 på MCH Arena.

Det sjette og sidste gruppespilsopgør var menuen onsdag aften på MCH Arena, hvor mægtige Liverpool FC var modstanderen.

Liverpool var før kampen sikre på at vinde gruppen, men kom alligevel til Herning med et ganske slagkraftigt hold. Omvendt var FCM’s chancer for avancement udspillet på forhånd.

Derfor handlede det i høj grad om ære og chancen for en stor oplevelse resultatmæssigt efter det flotte point i Bergamo i sidste uge.

Der gik desværre kun et eneste minut, før Liverpool bragte sig foran. Mo Salah udnyttede et decideret koks i forsvaret og gjorde det til 1-0. Defensiven så over hele linjen ikke særligt godt ud i den situation.

Det var altså op ad bakke fra nærmest første fløjt. I første omgang skulle der stabiliseres, og det lykkedes FCM egentligt glimrende med og var en del på bolden.

De røde fra England viste dog også, at de er et klassehold med adskillige fine opspil, men de store chancer udeblev efter den hurtige scoring.

Efter 32 minutter kom FC Midtjyllands første store mulighed. Dion Cools kom til baglinjen og med et godt timet ballonindlæg fandt han Sory Kaba ved bageste stolpe. Angriberens hovedstød blev dog blokeret på stregen.

Et flot angreb, som var symbolet på en fin periode for FCM. Generelt var spillet glimrende i hele 1. halvleg, men fornemmelsen i pausen var alligevel fokuseret på den tidligere foræring til Mo Salah.

FCM kom endnu bedre ud til 2. halvleg og med et stærkt udtryk i både spil og pres. Evander var allerede efter et par minutters spil tæt på at udligne, da han knaldede bolden på overliggeren.

De positive takter fortsatte, og danskerne havde masser af gode angreb, som blev afsluttet eller var tæt på at føre til en chance.

Efter godt en time kom belønningen så. Anders Dreyer blev nedlagt i feltet af keeperen. I første omgang blev der dømt offside på Dreyer, men efter VAR-check blev det omstødt til straffespark.

Alexander Scholz var endnu engang kold som den sibiriske permafrost, og forsvarsspilleren udlignede til 1-1. Det var helt fortjent efter den flotte start på 2. halvleg.

Ikke lang tid efter fik Scholz bolden i nettet igen. Denne gang holdt offsidekendelsen ved efter gennemgang af VAR og dermed fortsat 1-1 med et kvarter tilbage.

FC Midtjylland fortsatte trykket efter det annullerede mål. Blandt andet var Erik Sviatchenko meget tæt på at score efter 85 minutter, da han steg til vejrs ved et hjørnespark, men hovedstødet blev reddet.

Kort efter blev en kæmpe kontrachance misbrugt, inden Liverpool også fik en kontrachance. De scorede, men VAR dømte frispark til FCM i situationen.

Der var altså drama for alle pengene mod slutningen af kampen, og der blev ovenikøbet lagt hele otte minutter til de 90.

Her var midtjyderne igen tæt på med flere halve chancer, men det holdt ved 1-1. Sejren var indenfor rækkevidde med de mange store muligheder.

Dermed slutter FC Midtjyllands europæiske eventyr her. I en svær gruppe hentede FCM to point og kan gå herfra med æren i behold og en masse erfaringer rigere.