K. Olsson (72")
1:0
LBK Lyngby BK

Hårdtkæmpet hjemmesejr over Lyngby

Værterne dominerede i spil og chancer, men det krævede en hård arbejdsindsats, da Lyngby 2. påskedag blev besejret med 1-0.

2. påskedag ventede den første hjemmekamp i Kvalifikationsspillet, som samtidig var Thomas Thomasbergs comeback på MCH Arena som FC Midtjylland-cheftræner.

De sortklædte værter startede bedst og lagde – ligesom for ti dage siden i Odense – et tungt pres fra kampens indledning.

Opgørets første nævneværdige chance opstod efter et kvarters spil, da anfører Henrik Dalsgaard smækkede et indlæg i feltet, som ramte Frederik Heiselberg i pandebrasken. Desværre blev den 20-årige angribers hovedstød placeret for yderligt.

Efter en halv times spil var Frederik Heiselberg på spil igen, da han sendte en anden tidligere akademispiller, Oliver Sørensen, i dybden. Den unge midtbanemand undervurderede tid og plads, hvilket resulteret i en forkølet afslutning forbi mål.

I det efterfølgende angreb kom Emiliano Martínez frem til opgørets hidtil største mulighed, da den uruguayanske ankermand helflugtede bolden mod mål. En afretning snød Lyngby-keeper Mads Kikkenborg, som kun kunne be til, at kuglen strøg udenom netmaskerne. Og det gjorde den med få centimeter.

Herefter gik det stærkt, da Armin Gigovic et halvt minut senere kom frem til en stor hovedstødschance, som Mads Kikkenborg på akrobatisk vis viftede udenom sit bur.

Alt i alt var det en hårdtspillet og til tider chancerig første halvleg, som endte uden scoringer.

2. halvleg startede tæt, og der skulle gå et kvarter, før FCM arbejdede sig gennem Lyngby-defensiven. Først var Stefan Gartenmann tæt på at heade et indlæg i mål, inden Armin Gigovic testede Mads Kikkenborg med et skud fra distancen. Nok en gang afværgede den velspillende Lyngby-keeper.

Værterne kæmpede med næb og kløer for den forløsende scoring, og den kom på noget tilfældig vis med et kvarter igen. Indskiftede Aral Simsir trykkede på kassen, og en afretning snød Mads Kikkenborg, som kun kunne se til, at bolden strøg i mål.

De efterfølgende tv-billeder viste, at Kristoffer Olsson afrettede bolden, og dermed blev svenskeren noteret for scoringen.

FCM dominerede opgøret og tilspillede sig med ti minutter igen fodboldspillets allerstørste mulighed. Et Oliver Sørensen-hovedstød sendte Gustav Isaksen alene mod mål. Her blev topscoreren nedlagt, og dommer Jonas Hansen fløjtede korrekt på pletten. Júnior Brumado tog sig af sparket, men Mads Kikkenborg læste brasilianeren og blev den store i duellen.

Mere blev det ikke til. Dermed endte det hele 1-0 i en hård og velfortjent arbejdssejr.

Start XI: Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Mads Døhr Thychosen, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen, Armin Gigovic, Gustav Isaksen, Frederik Heiselberg.

Indskiftninger: Júnior Brumado (66′), Aral Simsir (66′), Paulinho (66′), Edward Chilufya (90′), Charles (90′).