P. Sisto (14")
1:0
LBK Lyngby BK

Sejr mod Lyngby

Sæsonens første sejr i 3F Superligaen blev hentet mod Lyngby. Pione Sisto blev kampens eneste målscorer på et glimrende langskud.

Lørdag eftermiddag var der for første gang i sæsonen 20/21 3F Superligafodbold på MCH Arena. Det skete, da Lyngby var modstanderen.

Det var samtidigt første gang, at Pione Sisto startede inde, ligesom Evander også var med fra start igen. Desuden var Junior Brumado, Manjrekar James og Dion Cools at finde i startopstillingen.

Starten var præget af usikkerhed i FC Midtjyllands opbygningsspil, hvilket gav nogle farlige situationer til Lyngby. De formåede dog ikke at straffe fejlene.

I stedet viste Pione Sisto prøver på sin kvalitet og var anderledes skarp. Han opsnappede en løs bolden lidt ude for feltet. Med en resolut halvflugter sendte han bolden i nettet, og det første mål efter Sistos comeback i FCM-trøjen 1-0 efter 14 minutter.

Herfra stod der FCM på resten af halvlegen. Målet satte virkeligt gang i spillerne, som nu angreb udeholdet forsvar gang på gang. Det blev til flere åbne målchancer, men resultattavlen skiftede ikke yderlige i løbet af 1. halvleg.

1-0 var altså stillingen, da dommer Jakob Kehlet fløjtede til pause. Han havde uddelt hele fem gule kort i løbet af de første 45 minutter, hvoraf flere var i den tynde afdeling.

Med den midtjyske dominans in mente var det en for smal føring. Spillemæssigt var der til gengæld mange plusser at sætte i bogen. Jens-Lys Cajuste var endnu gang eminent på midtbanen for at nævne blot ét navn.

Kampbilledet var det samme i anden halvlegs begyndelse. Chancerne var dog ikke lige så store, mens Lyngby blev holdt fuldstændigt fra fadet.

Derfor sad Midtjylland-fans da også med fornemmelsen af, at det 2-0 mål snart burde falde. I stedet blev det til fire udskiftninger, og det brød måske rytmen en smule.

I hvert fald var det pludseligt markant længere mellem de gode angreb, og Lyngby kom mere på bolden. 2. halvleg var generelt en rode affære, som rent spillemæssigt ikke vil huskes som noget vanvittigt.

Heldigvis var Lyngby reelt ikke i stand til at blive farlige. Dermed blev det til en midtjysk sejr med cifrene 1-0 på mål af Pione Sisto. Sejren skulle have været større ud fra chancerne i første halvleg.

Sæsonens første tre point i 3F Superligaen er dermed i hus. Nu kan vi se frem til første opgør mod Slavia Prag i Champions League-kvalifikationen på tirsdag.