L. Vibe (75")
3:0
OB OB

Pokal: FCM er klar til semfinalen

Med en sikker 3-0-sejr over OB på MCH Arena er FCM tilbage på sejrssporet og videre til semifinalen i Sydbank Pokalen. Tidligere akademispiller Japhet Sery Larsen scorede sit første mål i den midtjyske trøje, da han gjorde det til 1-0 kort før pausen.

Den tredje kamp på syv dage var på programmet onsdag eftermiddag for FC Midtjylland.

Opgaven bestod af returopgøret i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, hvor OB gæstede et regnfyldt MCH Arena. Den første kamp endte 2-1 til FCM i Odense, så hjemmeholdet havde et godt udgangspunkt.

Alligevel havde trænerteamet udtaget et stærkt hold, som stillede således op.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Japhet Sery Larsen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Mikael Anderson, Gustav Isaksen, Sory Kaba, Pione Sisto.

Alexander Scholz fik dermed sin kamp nummer 100 for FC Midtjylland. Den altid habile midtstopper kom til FCM i sommeren 2018 og har ikke misset mange kampe siden.

Kampen åbnede med fin intensitet og to hold, der gerne ville fremad. Det blev dog ikke til så mange store chancer i den første halve time.

Alligevel sad man med fornemmelsen af, at midtjydernes offensiv så bedre ud end i de seneste to kampe, hvor der har manglet kreativitet.

Et fornemt frispark fra Pione Sisto var tæt på at bringe FCM i front kort før pausen, men kun en fremragende redning fra OB-keeperen sørgede for, at stillingen forblev 0-0.

0-0 holdt dog ikke til pausen. FCM fastholdt presset efter et par dødbolde, og til sidst fandt Alexander Scholz Japhet Sery Larsen foran mål. Den unge defensivspillers første afslutning blev reddet i første omgang, men han fulgte selv op med det samme.

Det var Jeff’s første scoring på seniorniveau for FC Midtjylland, og den tidligere akademispiller sørgede dermed for 1-0 ved pausen.

Forud for 2. halvleg så det rigtigt godt ud i forhold til at avancere, da FCM nu førte 3-1 samlet.

Hjemmeholdet lagde godt ud efter pausen også, hvor der kun skulle gå fire minutter, før Gustav Isaksen nettede for tredje gang i 2021.

Med en velplaceret indersideafslutning i det lange hjørne gjorde det unge stjernefrø det til 2-0, og vejen til semifinalen var efterhånden banet – især med tanke på, at FCM var dominerende i alle spillets facetter efter pausen.

Et kvarter før tid satte indskiftede Lasse Vibe en tyk streg under avancementet, da han scorede til 3-0 efter et hjørnespark.

3-0 holdt til slutfløjtet, og dermed gik FC Midtjylland videre med samlet 5-1 over OB efter en god kamp, hvor FCM var fremadrettede og energiske.

Sidst dagens to første målscorere, Japhet Sery Larsen og Gustav Isaksen, spillede sammen på MCH Arena var i foråret 2019, da de dengang huserede på FCM’s U19-mandskab.

Her spillede de en stor rolle, da FC Midtjylland slog Manchester United i Youth League. I dag var de afgørende for at sikre avancementet til semifinalen i Sydbank Pokalen.

Semifinalerne finder sted midt i april måned, og der er lodtrækning hertil i morgen aften efter de sidste kvartfinaler.