OB OB
B. Kadrii (15")
J. Skjelvik (91")

Nederlag i sæsonpremieren

Sæsonens første kamp endte med et skuffende 2-1-nederlag til OB. Pione Sisto stod for FCM's mål efter en times spil, inden OB afgjorde opgøret i overtiden.

Fredag den 16. juli markerede begyndelsen på 21/22-sæsonen i 3F Superliga, da FC Midtjylland tog imod OB på MCH Arena.

Det var cheftræner Bo Henriksens første officielle kamp i spidsen for FCM, mens det samtidig var Henrik Jensens første kamp som assistenttræner.

Trænerteamet havde også fundet plads til to debutanter indenfor kridtstregerne i form af Raphael Onyedika og Henrik Dalsgaard. De to blev flankeret af følgende FCM’ere:

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Paulinho, Raphael Onyedika, Evander, Nicolas Madsen, Anders Dreyer, Pione Sisto, Junior Brumado.

MCH Arena fremstod i en fantastisk udgave på denne skønne juliaften, hvor temperaturen var tæt på 30 grader ved kampstart under en skyfri himmel. Det nye græstæppe var noget nær perfekt.

Forholdene var der i hvert fald intet i vejen med, da dommer Sandi Putros blæste opgøret i gang kl. 19.00 foran godt 5.000 tilskuere.

De to mandskabers spillere kæmpede til gengæld en anelse mere med at ramme det højeste niveau fra kampens start, hvor der var flere mistimede førsteberøringer og fejlafleveringer end gode angreb.

Efter et kvarters spil var der dog en lille genialitet – desværre i den forkerte ende. Bashkim Kadrii opsnappede en løs bold, som det midtjyske forsvar ikke fik clearet ordentligt, og i samme bevægelse tæmmede han bolden, vendte rundt om sig selv og flugtede kuglen i mål via stolpen.

Et flot mål og dermed 1-0 til OB.

Udeholdets føringsmål fik sat gang i FCM’erne, som nu var mere energiske og fik gang i nogle gennembrud, som førte til et par dødbolde og hjørnespark. Flere af dem var tæt på at blive farlige, men de store chancer udeblev.

Midtvejs i 1. halvleg var der vandpause i varmen, og det tog en smule af midtjydernes momentum. Resten af halvlegen var således ikke videre prangende.

Der var glimt af kvalitet et par gange, men der manglede den sidste berøring og aflevering i for mange situationer. Kort før pausen var det alligevel tæt på en udligning, da Pione Sisto headede snært forbi på en fin mulighed.

Ellers havde det været småt med store målchancer på MCH Arena.

Med andre ord var der altså brug for en peptalk og taktiske justeringer, da dommeren fløjtede til pause med OB i føring.

Der gik kun to minutter i 2. halvleg, før Jonas Lössl måtte diske op med en glimrende fodparade efter et haltende returløb i en OB-omstilling.

FCM havde også et par fine angreb, men der manglede fortsat det sidste. Sådan var det, indtil stadionuret rundede 59 minutter, hvor Pione Sisto tog sagen i egen hånd.

Et godt drev ind i banen fra venstrefløjen efterlod ham i en god position fra kanten af feltet, hvor Sisto trykkede bolden i netmaskerne langs den fjerneste stolpe. Et glimrende mål og dermed 1-1 med en halv time tilbage.

Gustav Isaksen kom på banen og var med i det meste frem ad banen herefter. I flere situationer var han og Anders Dreyer tæt på at kombinere sig frem til noget rigtigt farligt, og en enkelt gang blev det til en stor chance til Isaksen, som han dog misbrugte.

Ti minutter før tid trykkede Paulinho af fra kanten af feltet, men afslutningen røg lige over mål.

Overtaget efter udligningen udviklede sig ikke til et tryk ned mod OB’s mål mod slutningen. I stedet var Jonas Lössl i aktion med et par redninger i de sidste ti minutter, og i overtiden gik det så helt galt.

Et OB-hjørnespark fik lov at sejle direkte i mål ved den nærmeste stolpe. En bizar situation, men ikke desto mindre 2-1 til OB.

I de syv minutters tillægstid formåede FCM ikke at komme tæt på en udligning.

Dermed endte sæsonpremieren med et nederlag på 2-1 til OB.

Nu er næste opgave det første af to opgør i Champions League-kvalifikationen mod Celtic FC. Det er på tirsdag i Glasgow.