3:1
OB OB
E. Sabbi (26")

Sisto-perle i fortjent sejr

FC Midtjylland vendte en pausestilling på 0-1 til en 3-1-sejr over OB lørdag eftermiddag. Det sidste mål blev sat ind på et fremragende frispark af Pione Sisto.

Efter to ugers landsholdpause var der igen 3F Superliga på MCH Arena. OB gæstede Herning lørdag eftermiddag, der rent vejrmæssigt bød på lige under ti grader og overskyet.

Et stærkt FCM-hold tog hold på en meget travl periode, hvor der venter hele 8 kampe på bare 25 dage.

Efter fem minutters spil blev OB farlige på et drilsk hjørnespark, der ramte overliggeren. Ellers var det ikke den mest tempofyldte start set på stadion i Herning.

Da stadionuret rundende ti minutter faldt en løs bold ned til Sory Kaba. Et resolut spark inde i feltet røg lige over mål. Kort efter blev det til to fine chancer til Pione Sisto og Paulinho og et tegn på, at midtjyderne var ved at sætte sig på kampen.

Kampbilledet fortsatte, og nye angreb væltede ind fra FCM-spillerne. Specielt ét efter 19 minutter var iøjnefaldende med hurtige pasninger, et hælaflæg fra Anders Dreyer og en fin afslutning fra Pione Sisto, der kun manglede det sidste fra et gå i nettet.

Lige efter var det Evanders tur til at forsøge sig. Et lækkert langskud blev afværget med en god redning. På det efterfølgende hjørnespark var Jens-Lys Cajuste manden til at have en stor chance. Den glidende svenskers afslutning gik lige uden om målet.

Som så mange gange før i fodboldkampe, blev de brændte chancer dyre. Et boldtab på midten af banen gav en omstilling, som OB udnyttede. Emmanuel Sabbi var helt fri og sendte bolden i mål via stolpen.

Målet skabte med det samme mere intensitet blandt spillerne. Glidende tacklinger og hårde nærkampe skete hele tiden, og hurtigt blev kampens to første gule kort uddelt.

Samtidigt var hjemmeholdets spillemæssige dominans forsvundet. Spillerne skulle lige finde sig selv efter OB’s mål og bygge op igen.

Efter 35 minutter testede Erik Sviatchenko træværket, da han på et hovedstød ramte overliggeren. Kort efter tilkæmpede Awer Mabil sig et straffespark efter en god dribling i venstresiden.

Desværre blev spillets største chance misbrugt af Evander, hvis skud i højre side flot blev reddet af Oliver Christensen.

Der var masser af midtjyske chancer i første halvleg, men ingen mål. Dermed var stillingen 0-1 ved pausefløjtet. På dette tidspunkt var skudstatistikken 19-2 i FC Midtjyllands favør, og FCM var foran 2,51 – 0,25 i Expected Goals.

Det får man som bekendt ingen point ved, så 2. halvleg handlede utvivlsomt om at få puttet læderet i nettet.

OB lagde dog 2. halvleg ud med at få en stor chance, som kun akkurat gik forbi mål efter en afretning. De blev igen farligt ved et efterfølgende hjørnespark, hvor Jesper Hansen fik reddet i sidste øjeblik.

FCM havde svært ved at spille sig frem til lige så mange chancer som i 1. halvleg. I stedet var kampen omkring en times spil præget af spilstop, frispark og nærkampe.

Der var heller ikke efter et smukt angreb, at udligningen kom, men det var også fløjtende ligegyldigt. Sory Kaba fik tilfældigt bolden i feltet, tog et træk forbi målmanden og lagde kuglen i det tomme net. 1-1 efter 67 minutter.

Nu gjaldt det om at sikre sejren. OB lignede et mandskab, der var tilfredse med ene enkelt point og kom ikke meget frem på banen.

14 minutter senere kom føringsmålet også. Endelig var det FC Midtjyllands tur til at have marginalerne på sin side. Anders Dreyers afslutning tog en afretning og gik i mål i en høj bue.

Kort efter blev det også 3-1 på sæsonens flotteste scoring på MCH Arena. Fra mere end 20 meter udefra bankede Pione Sisto et direkte frispark i kassen. En vaskeægte perle. 3-1 til FCM efter 86 minutter.

Mere blev det ikke til, og dermed blev tre dejlige point sat ind på Superliga-kontoen. En fuldstændig fortjent sejr, når man kigger på spil og chancer. Alligevel var det et hårdt tilkæmpet, da målene først kom mod slutningen.

Næste opgave for FC Midtjylland er på onsdag, når Atalanta kommer til Herning i den første Champions League-kamp i gruppespillet.