Conference League
torsdag 17/8 kl. 19:45
MCH Arena
FCM FC Midtjylland
Cho Gue-Sung (27")
Franculino Djú (43")
Franculino Djú (48")
Franculino Djú (64")
A. Gigović (80")
5:1
OMO Omonoia FC
A. Kakoullis (31")

Målbonanza og Franculino-show

På en flot europæisk aften afgjorde FC Midtjylland sagerne i imponerende stil og er videre til playoffrunden af Conference League-kvalifikationen. Franculino Djú blev den store helt med et hattrick.

Der var ét krav torsdag aften; en sejr – og gerne på mere end en, hvis opgøret mod Omonoia FC skulle afgøres i ordinær tid.

Hjemmeholdet startede i kontrol på bolden, men de store chancer fra midtjysk side udeblev i opgørets indledning. I stedet var det Omonoia, der kom frem til den første reelle mulighed, da et langskud tvang Jonas Lössl ud i en solid parade.

Herefter begyndte FCM’erne at true. Særligt Aral Simsir og Franculino Djú var farlige i kombinationsspillet, men den sidste skarphed i de afgørende sekvenser manglede.

Efter et kvarters spil sendte Juninho en følt aflevering over værternes defensiv. Kuglen endte hos Franculino Djú, som tog en flot berøring, inden den 19-årige angriber sendte et velpolstret skud mod mål. Ligesom på Cypern for en uge siden viste Fabiano dog rutine i Omonoia-målet og afværgede situationen.

Ti minutter senere var kvaliteten højere. Aral Simsir fandt Charles i dybden, og den brasilianske midtbanemand blev revet omkuld. Straffespark. Forsøget fra 11-meterpletten tog Cho Gue-sung sig af, og denne gang havde den sydkoreanske angriber mere held med både tilløb og spark end i weekenden. 1-0.

Stensikkert af den nye FCM-angriber, som dermed er oppe på fire scoringer i Midtjylland-trøjen.

I samme ombæring blev der uddelt rødt kort til Ioannis Kousoulos for nødbremsen på Charles, og cyprioteren måtte dermed tidligt i bad.

Trods undertallet satte Omonoia kort tid efter et kontrastød ind i den anden ende. Alene med Jonas Lössl loppede Andronikos Kakoullis bolden i mål, og dermed var det pludselig status quo på heden.

Udligningen havde ikke effekt på Thomas Thomasbergs tropper, der fortsatte ufortrødent ned mod Omonoia-defensiven. Scoringen faldt to minutter før pause, da et Kristoffer Olsson-indlæg endte i panden på Franculino Djú. Sådan en chance blev ikke misbrugt af det nye FCM-stjerneskud. 2-1.

Og pausen var endnu ikke indtruffet, inden Franculino var på spil igen. Denne gang fandt Paulinho angriberen fra Guinea-Bissau ved bagerste stolpe, og endnu en gang endte bolden i rosen. Dermed kunne de sortklædte gå til pause foran med to og udsynet til videre avancement indenfor rækkevidde.

Med 65′ på stadionuret fuldendte Franculino sit hattrick. Indskiftede Sory Kaba lagde bolden af til spydspidsen, der på akrobatisk vis smadrede kuglen i det lange hjørne via en flugter.

4-1 – og kort tid efter kunne aftenens helt store oplevelse lade sig udskifte til klapsalver fra et stående publikum.

Armin Gigovic ville også lege med. Ti minutter før tid blev den svenske U21-landsholdsanfører spillet fri af Iver Fossum og afsluttede tørt, nederst i venstre målhjørne. Gigovic’ første scoring i FCM-trøjen.

Dermed endte det hele 5-1, og avancementet til playoffrunden i ECL-kvalifikationen blev cementeret med syvtommersøm. Nu venter polske Legia Warszawa, der tidligere på aftenen slog Austria Wien med samlet 6-5.

Start XI (4-4-2): Jonas Lössl, Oliver Sørensen, Stefan Gartenmann, Juninho, Paulinho, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Charles, Aral Simsir, Franculino Djú, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Sory Kaba (46′), Iver Fossum (65′), Emiliano Martínez (74′), Pablo Ortiz (74′), Júnior Brumado (79′).

Expected Goals

Se Expected Goals for begge hold og alle spillere i kampen

FC Midtjylland FCM
5:1
Omonoia FC OMO

Spillerstatistik

Se kampstatistik for alle spillere i kampen

Heatmap/Touchmap

Se positionering og boldberøringer for alle spillere i kampen

FC Midtjylland FCM
5:1
Omonoia FC OMO

Holdstatistik

Se kampstatistik for begge hold i kampen

FC Midtjylland FCM
5:1
Omonoia FC OMO