0:1
PSV PSV Eindhoven
Bruma (93")

Nederlag til PSV sender FC Midtjylland i Europa League

Trods en god præstation og flere gode chancer måtte FCM se sig besejret med 1-0 hjemme mod PSV. Det giver et samlet 4-0-nederlag, og dermed er midtjyderne kvalificeret til gruppespillet i Europa League.

Tirsdag aften var der atter fodbold på MCH Arena, hvor FC Midtjylland tog imod PSV Eindhoven i returopgøret i 3. runde af Champions League-kvalifikationen.

Hollænderne kom til Danmark med en 3-0-føring i bagagen, så der ventede FCM en vanskelig opgave for at holde fast i drømmen om et nyt gruppespil i det forjættede land.

Bo Henriksen stillede op med følgende 11 spillere, som skulle forsøge at skabe miraklet.

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Dion Cools, Rasmus Nicolaisen, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Anders Dreyer, Awer Mabil, Junior Brumado.

I skønne vejrforhold kunne de fremmødte tilskuere, som skabte en god stemning fra start, se en jævnbyrdig indledning på opgøret.

FCM var langt bedre med end i Eindhoven og formåede at holde godt fast i bolden og sætte nogle angreb i gang. Evander var som altid forrygende til at vende på midten, og den brasilianske midtbanespiller satte tempo i spillet.

Første gang det blev farligt var efter 18 minutters spil, hvor Anders Dreyer sendte et knivskarpt indlæg i boksen, og Junior Brumado snittede bolden akkurat forbi mål.

Ti minutter senere var Evander i hovedrollen, da han med en genial stikning splittede PSV-forsvaret. Joel Andersson var stukket, men han nåede akkurat ikke at prikke bolden forbi keeperen.

FCM viste flere gange prøver på flot kombinationsspil og var generelt i teten gennem det meste af 1. halvleg.

I den anden ende havde PSV sporadiske muligheder primært i forbindelse med kontraangreb, men Jonas Lössl havde ingen problemer med at afværge de forsøg, som var indenfor rammen.

Kort før pausen havde PSV deres største chance, men igen agerede Lössl redningsmand. Derfor sluttede det 0-0 efter de første 45 minutter, hvor FCM havde gjort en rigtig god figur, og med en anelse mere held og skarphed kunne midtjyderne nemt have scoret.

Det betød også, at FC Midtjylland fortsat skulle indhente tre mål i løbet af de sidste 45 minutter. Derfor blev der satset offensivt med en indskiftning af Gustav Isaksen i stedet for Nikolas Dyhr.

FCM fastholdt dominansen og pressede på for en scoring. Evander var tæt på på et direkte frispark efter en times spil.

Den største chance hidtil kom i det 66. minut, hvor Evander med en ny genialitet fandt Anders Dreyer i dybden. Dreyer halvflugtede desværre bolden i sidenettet.

Herefter faldt tempoet en smule, og der gik en anelse stilstand i tingene. Derfor sendte Bo Henriksen nye kræfter på banen, og en af dem var en debutant i form af midtbanespilleren Oscar Fraulo.

FC Midtjylland formåede dog ikke at lægge pres på til sidst, og det lignede længe 0-0. Til sidst blev der alligevel scoret, da PSV nettede på et langskud dybt inde i overtiden.

Derfor stod der 0-1 på måltavlen, da dommeren fløjtede af, og PSV går dermed videre med samlet 4-0.

Det betyder, at FC Midtjylland er kvalificeret til gruppespillet i Europa League, som begynder i september. Der venter dermed minimum tre nye europæiske hjemmekampe i efteråret.