1:1
RFC Randers FC
A. Andersson (60")

FCM deler med Randers FC i sæsonåbneren

Fredag aften åbnede FC Midtjylland dette års 3F Superliga mod Randers FC på MCH Arena. Kampen sluttede 1-1.

Fredag kickstartede FCM 2022/2023-udgaven af 3F Superliga, da Randers FC gæstede MCH Arena.

Før kampen modtog Raphael Onyedika en hyldest for sin kåring som sidste sæsons bedste unge spiller i ligaen, mens Erik Sviatchenko blev mødt af fortjente klapsalver for sin kamp nummer 300 i Midtjylland-trøjen.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko (68′ Juninho), Mads Døhr Thychosen, Joel Andersson, Evander, Raphael Onyedika, Paulinho (68′ Nicolas Dyhr), Edward Chilufya (68′ Victor Lind), Anders Dreyer, Gustav Isaksen (75′ Sory Kaba).

FCM startede med høj intensitet, og særligt på omstillinger viste hjemmeholdet sig farlige. Som første halvleg skred frem, åd gæsterne sig dog ind i kampen.

Efter 22 minutter opstod opgørets hidtil største chance, da Anders Dreyer zigzag-driblede i feltet, før han endte alene med Randers-målmand Patrik Carlgren. Desværre for FCM blev udeholdets sidste skanse den store i duellen, da Carlgren parerede Dreyers spark ud til hjørnespark.

Den tidligere FCM-træner, Thomas Thomasberg, havde sat Randers op i en defensiv formation med et lavtstående forsvar. Alligevel var hjemmeholdets fronttrio ad flere omgange tæt på at gøre tingene farlige via en række flotte kombinationer. Tilbage manglede dog den sidste skarphed.

Denne skarphed kom efter 54 minutter, da en afretning i feltet endte hos Gustav Isaksen. Den 21-årige offensivspiller sparkede fladt i det lange hjørne. 1-0 til FCM.

Glæden varede kort, da Adam Andersson – tvillingebror til Joel Andersson – kort tid efter bankede bolden i netmaskerne på en returbold i FCM-feltet. Dermed stod det 1-1 på MCH Arena efter en times spil.

Med et kvarter tilbage fik indskiftede Victor Lind en stor mulighed for at bringe FCM tilbage i front. Evander lagde bolden til rette for den unge angriber, som afsluttede fladt. Skuddet manglede blot få centimeter fra at ryge i netmaskerne, men i stedet strøg bolden forbi den forkerte side af stolpen.

Med ti minutter igen trykkede Nikolas Dyhr mod mål, men en god refleksredning fra Patrik Carlgren holdt kampen ved uafgjort. Efterfølgende var Juninho tæt på at heade forløsningen i hus efter et hjørnespark, men endnu engang var Randers-keeperen vågen.

Til slut var Randers tæt på at stjæle det hele, da Stephen Odey sparkede på overliggeren i de døende minutter.

Det blev dog ikke til flere scoringer, og derfor endte sæsonens første kamp 1-1.