RFC Randers FC
T. Kehinde (42")
H. Dalsgaard (72")

FC Midtjylland slår Randers i sæsonafslutningen og får sølv

FCM rundede sæsonen af med en 3-2-sejr over Randers på hjemmebane, inden holdet modtog sølvmedaljer i 3F Superliga.

På en solrig majeftermiddag skulle der sættes punktum for sæsonen i 3F Superliga. På forhånd syntes alt afgjort, men FCM havde stadig matematisk mulighed for at vinde mesterskabet.

Det ville dog kræve et mindre mirakel at indhente FCK’s forspring på tre point og ni mål. Omvendt var der mulighed for at slutte godt af hjemme på MCH Arena og bygge op til pokalfinalen på torsdag.

Inden kampstart modtog syv spillere afskedsblomster og blev hyldet af publikum. David Ousted, Vagner Love, Jared Thompson, Anders Dreyer, Bozhidar Kraev, Max Meyer og Awer Mabil forlader nemlig FC Midtjylland i forbindelse med deres kontraktudløb.

Start XI (3-4-3): David Ousted, Henrik Dalsgaard, Daniel Høegh, Juninho, Joel Andersson, Mads Døhr Thychosen, Raphael Onyedika, Evander, Gustav Isaksen, Edward Chilufya, Anders Dreyer.

Tilskuerne på MCH Arena fik hurtigt noget at juble over. Gustav Isaksen bragte nemlig FCM i front allerede efter syv minutters spil, da han kvitterede Evanders fornemme forarbejde til en fuldtræffer.

Hjemmeholdet var generelt spilstyrende det første kvarter, hvor det med mere skarphed kunne være blevet til et 2-0-mål.

Den lod dog vente på sig, og i mellemtiden kom Randers langt bedre med, og en lige lovlig åben FCM-defensiv tillod udeholdet flere muligheder.

Alligevel var det FC Midtjylland, som igen kom på scoringstavlen ti minutter før pausen. Denne gang var det Anders Dreyer, der stod for målet, da han slap igennem via Edward Chilufyas gode stikning.

Kort efter følte Gustav Isaksen sig snydt for et straffespark, og i stedet reducerede Randers på det næstfølgende angreb. Tosin Kehinde stod fri i feltet og headede bolden ind til 2-1, som også var stillingen i pausen.

Anden halvleg var en mere chancefattig affære, og kampens rytme var påvirket af en række tidlige udskiftninger hos begge mandskaber.

I det 72. minut var Henrik Dalsgaard uheldig i eget felt og blev noteret for et selvmål i en mærkværdig situation med flere mistimede berøringer.

Evander tog dog sagen i egen hånd og ville ikke tage til takke med 2-2. Den brasilianske profil krøllede nemlig et frispark fra 25 meter direkte i kassen ti minutter før tid.

Dermed vandt FC Midtjylland 3-2, men det var ikke nok til at overhale FCK, der vandt deres egen kamp i Parken.

Derfor måtte FCM-spillerne tage til takke med at gå på podiet og modtage sølvmedaljer efter opgøret. Det er anden sæson i streg, at FC Midtjylland får sølv i 3F Superliga.

Andenpladsen betyder, at FCM træder ind i 2. runde af Champions League-kvalifikationen. Vejen til Europa begynder i juli og er den samme som sidste sommer.