B. Kraev (6")
1:0
RFC Randers FC

FCM høster tre point mod Randers

Bozhidar Kraev blev matchvinder tidligt i kampen, da Randers blev besejret med cifrene 1-0. Læs et kampreferat fra lørdagens kamp her.

Lørdag stod den igen på 3F Superliga-fodbold på MCH Arena, da Randers gæstede FC Midtjylland i 3. runde af den nye sæson. Det skete på en gråvejrseftermiddag, hvor både regn og byger var en del af vejrforholdene.

Dommer Morten Krogh fløjtede opgøret i gang kl. 17.00, hvor FCM’s startopstilling bød på seks ændringer i forhold til Champions League-kampen mod Slavia Prag i tirsdags.

Kampens første to minutter bød på en chance til begge hold. Først brød Emil Riis lidt for nemt igennem, men Jesper Hansen afværgede til hjørnespark. Det medførte en stor kontrachance til FCM, som sagtens kunne være blevet til mere end Nikolas Dyhrs afslutning lige på Randers-keeperen.

Heldigvis gik der ikke mere end et par minutter, før venstrebacken fik taget revanche. Nikolas Dyhr assisterede på fornemt vis Bozhidar Kraev, der rundede en modstander inde i feltet og lagde den i mål. 1-0 efter seks minutter.

Målet satte en dæmper for kampen rent chancemæssigt. Det blev ikke til meget mere end hjørnespark og et par ufarlige frispark i begge ender. Til gengæld var begge mandskaber til stede i duelspillet, hvor der blev gået til den, og der faldt da også to gule kort tidligt i kampen.

Et godt indlæg fra Awer Mabil nåede tåspidserne af Mikael Anderson inde foran mål efter en halv time. Afslutningen sad dog lige på målmanden, men det var et fint tilbud til offensivspilleren, der for første gang i sæsonen var at finde i startopstillingen.

Han var ligeledes manden bag halvlegens sidste chance, da han på et langskudsforsøg var tæt på at udbygge føringen. Sparket sneg sig dog akkurat over overliggeren.

Dermed var stillingen 1-0 i pausen. Randers havde også haft et par halve chancer, men de gange, hvor afslutningerne var farlige, var Jesper Hansen en sikker sidste skanse. Der var dog ikke tale om altdominerende halvleg fra FCM’s side, så arbejdet var ikke færdiggjort på dette tidspunkt.

Scenariet mindede om Lyngby-kampen i sidste runde, hvor en tidlig scoring var den eneste i kampen. Det skulle gerne udbygges, men starten af 2. halvleg gav ingen chancer, og Randers var mest på bolden.

Efter 57 minutter var Randers tæt på at udligne. Vito Hammershøj-Mistrati stod blank inde i feltet og sparkede på mål, men en flyvende Manjrekar James kom i vejen og fik blokeret afslutningen i sidste øjeblik.

Generelt var det en periode, hvor FC Midtjylland havde svært ved at sætte ved at sætte angrebene sammen til noget farligt. Hjemmeholdet lykkedes til gengæld med at overtage størstedelen af boldbesiddelsen, men på dette tidspunkt handlede det om at få lukket kampen.

Som kampen skred frem, udviklede kampbilledet sig ikke synderligt. Begge hold foretog flere udskiftninger, og netop to midtjyske indskiftere skabte halvlegens bedste mulighed. Nicolas Madsen satte en mand af og sendte en fin bold i dybden til Lasse Vibe. Efter fine driblinger måtte han dog se sit forsøg afværget til hjørnespark.

Kampen nærmede sig sin slutning, men Randers formåede ikke at gå op og trykke FCM i bund. I stedet var det igen Lasse Vibe, der kunne have afgjort det hele kort før tid. Fra en god position manglede afslutningen det sidste.

Det blev ikke til mere i kampens slutning. FC Midtjylland hev altså en 1-0-sejr i land uden at imponere mod Randers.

Det var en hårdt tilkæmpet sejr, hvor hjemmeholdet fik det, de kom efter. Tre point er nu engang tre point, men spillemæssigt er der set bedre dage på MCH Arena. Det fortæller dog også historien om et FCM-hold, som på trods af europæiske kampe og mange nye ansigter i startopstillingen, formåede at hive en ny sejr i land.

Nu er fokus rettet mod returopgøret mod Slavia Prag, som spilles onsdag aften i Herning.