E. Sviatchenko (17")
1:0
RFC Randers FC

FCM høster tre point mod Randers

Erik Sviatchenkos hovedstødsscoring tidligt i kampen sørgede for en 1-0-sejr mod Randers.

For andet år i træk mødte FC Midtjylland og Randers hinanden på MCH Arena den 26. september. Sidste år var det uden tilskuere, men i år var 8.500 tilskuere på plads på en flot septembersøndag.

Denne gang var der tale om en topkamp i 3F Superliga, hvor FCM skulle forsøge at holde fast i førstepladsen i tabellen. Med Evander i karantæne fik Charles sin første kamp fra start i ligaen, og den nytilkomne brasilianer fik følgeskab af følgende holdkammerater.

Start XI (3-4-3): Elias Olafsson, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Charles, Raphael Onyedika, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Junior Brumado.

FCM’erne startede ikke prangende og måtte se Randers have bolden mest i starten – uden de dog havde nogle nævneværdige chancer.

Efter et kvarters spil fik FC Midtjylland tilkæmpet sig et hjørnespark, hvor de viste kynismen. Pione Sisto lagde en skarp bold ind i hovedet på Erik Sviatchenko, der som så mange gange før steg højest til vejrs og pandede kuglen i nettet.

Den tidlige føring satte gang i hjemmeholdet, som overtog initiativet og nu var klart mest på bolden. Skarpheden fra hjørnesparket manglede i det åbne spil, hvor for mange bolde og angreb blev smidt væk, før det nåede at blive farligt.

Til gengæld var Randers slet ikke i nærheden af Elias Olafssons felt før slutningen af første halvleg. Efter føringsmålet var det gået i stå for udeholdet, hvis største højdepunkter i de første 45 minutter var tre gule kort.

Derfor var stillingen på måltavlen fortsat 1-0, da dommeren fløjtede til pause efter en chancefattig omgang.

Der var lidt mere gang i anden halvleg fra start. Først headede Randers snert forbi, inden Pione Sisto var tæt på at score i en god FCM-omstilling, og til sidst ramte Randers overliggeren ved et hjørnespark. Alt sammen inden timeskiftet.

Herefter faldt dramatikken en anelse igen. Begge hold foretog et par udskiftninger, og det brød rytmen i kampen.

Blandt andet kom Marrony ind til sin hjemmebanedebut ti minutter før tid, og han viste sig hurtigt frem med et par fikse brasilianske detaljer.

Kampens sidste halve time bød ikke på mange chancer i nogle af felterne, men Elias Olafsson var alligevel i aktion mange gange, hvor han med sit store vingefang sugede indlæggene til sig.

Derfor bar det stille og roligt hen ad mod slutfløjtet uden ændringer i resultatet. Marrony var tæt på at give fansene et mål at gå hjem på i en sen omstilling, men det forblev ved 1-0.

Derfor hentede Bo Henriksens mandskab tre vigtige point, som konsoliderede førstepladsen i tabellen.

Torsdag aften er der Europa League for FC Midtjylland, som møder Braga i Portugal.