T. Adamsen (13")
O. Sørensen (26")
C. McCowatt (82")

Et drama der går over i historien – FC Midtjylland er danske mestre!

En af de mest nervepirrende spillerunder i dansk fodbolds historie er færdigspillet, og FC Midtjylland er danske mestre efter 3-3 mod Silkeborg.

Guld eller sølv til FC Midtjylland?

Det var spørgsmålet før søndagens udsolgte kamp på MCH Arena mod Silkeborg, hvor der samtidig blev skulet mod Brøndby – AGF på Vestegnen.

I en flot kulisse i det midtjyske startede værterne stærkt, og kun få minutter inde tilspillede man sig kampens første store chance, da Cho Gue-sung headede et lille stykke forbi mål.

Det brændte på i Nicolai Larsens ende, og i det 9. minut måtte SIF-keeperen hive en fænomenal redning ud af ærmet på et Franculino-forsøg. Paulinho afsluttede på returen, der ikke manglede meget for at flyve i netmaskerne.

Stik mod spil og chancer bragte gæsterne sig foran et par spilsekvenser senere. Tonni Adamsen trak ind i banen og lagde den langt ind bag Jonas Lössl. Et føringsmål ud af det blå.

I det 26. minut blev ondt værre, da Oliver Sørensen på uheldig vis fik dirigeret et SIF-indlæg ind bag Jonas Lössl til 0-2.

Marginalerne var heller ikke med FCM, der fortsatte med at brænde store chancer i 1. halvleg, hvor særligt Ola Brynhildsen, Cho Gue-sung og Oliver Sørensen havde kompetente forsøg.

Thomas Thomasberg talte med alvorsord i pausen, og FCM skulle kun bruge ét minut af 2. halvleg på at reducere. Indskiftede Aral Simsir tryllede på venstrekanten og fandt Paulinho, der sendte bolden ind i fødderne på Franculino. Denne gang var det unge angrebs-es sikker. 1-2.

Kun to minutter senere blev det også 2-2. Cho Gue-sung sendte Ola Brynhildsen i dybden, inden nordmanden kanonerede læderkuglen højt i det korte hjørne.

Det var et comeback til historiebøgerne, da Aral Simsir få minutter efter gjorde det til 3-2. Den tidligere akademispiller blev spillet fri på kanten af feltet, inden han lagde bolden tørt over i det lange hjørne.

Kort tid efter kunne dong-lyden høres på MCH Arena, da AGF netop havde bragt sig foran 1-2 på Brøndby Stadion, hvilket betød, at FCM var godt på vej mod mesterskabet. Kort tid efter blev der dog udlignet på Vestegnen og spændingen bragt på sit mest maksimale i, måske, hele sæsonen.

Mens AGF bragte sig foran 2-3, blev der udlignet i Herning, idet Callum McCowatt udnyttede en frisparkskombination og sparkede læderet ind bag Jonas Lössl til 3-3.

FCM havde flere chancer for at lukke og slukke. Ingi Ingason var uhyre tæt på kort før dommerens tillægstid, men en sidste sekunds parade fra SIF-defensiven afværgede et nyt føringsmål.

Det forblev lige ved og næsten med det midtjyske føringsmål, men det viste sig at være lige meget, da Brøndby tabte. Jublen kunne bryde ud på MCH Arena efter 90 af de mest nervepirrende minutter i mands minde.

FC Midtjylland er danske mestre 2023/2024.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Ingi Ingason, Mads Bech, Paulinho, Charles, Emiliano Martínez, Oliver Sørensen, Cho Gue-sung, Franculino Djú.

Indskiftninger: Aral Simsir (46′), Joel Andersson (46′), Victor Bak (64′), Valdemar Byskov (73′), André Rømer (88′).