Cho Gue-Sung (56")
2:0
SIF Silkeborg IF

Flotte præstationer i 2-0-sejr

I en kamp, der undervejs blev afbrudt midlertidigt af tordenvejr, sejrede FC Midtjylland sikkert 2-0 over Silkeborg IF. Målene blev scoret af Aral Simsir og Cho Gue-sung.

De to mandskaber gik på banen med uvejr lurende over MCH Arena. Forhåbentligt ville de mørke skyer ikke udvikle sig til tordenvejr og nødsage afbrydelse af søndagens eftermiddagsopgør.

Hjemmeholdet startede stærkt, og via et tungt, højt pres stressede FCM gæsterne fra Silkeborg i flere opspilssituationer.

Efter et kvarter kombinerede Gustav Isaksen med Cho Gue-sung, og til slut endte førstnævnte ved baglinjen, hvor han først snød SIF’s Alexander Busch og efterfølgende blev nedlagt. Dommer Jacob Karlsen fløjtede korrekt på pletten for straffespark.

Desværre overplacerede Gustav Isaksen sit skud og sparkede over mål.

Med 23′ på stadionuret begyndte regnen at sile ned, og et lyn glimtede i horisonten. Derfor blev samtlige aktører sendt i omklædningsrummet, og FCM-spillerne kunne forlade grønsværen velvidende om, at de sad tungt på begivenhederne. Ikke desto mindre endnu mere ærgerligt, at kampen var nødsaget afbrudt.

Der gik godt og vel 20 minutter, og så var de to hold tilbage på banen i mere gunstigt fodboldvejr. FCM skulle ikke bruge længe på at vise, at pausen ikke havde lullet mandskabet i søvn, da Aral Simsir bragede et frispark i nettet fra kanten af feltet. 1-0 – og nu var den talentfulde offensivspiller også stemplet ind med mål i 23/24.

Kort tid efter var den tidligere akademispiller på spil igen, da han tørrede SIF-forsvaret godt og grundigt, inden han spillede Gustav Isaksen fri foran mål. Kun en flot fodparade fra Nicolai Larsen fraveg endnu en scoring.

Målet havde for alvor sat gang i FCM, og med et kvarter tilbage af 1. halvleg spillede Kristoffer Olsson angrebskollega Cho Gue-sung fri foran buret. Sådan en chance misser den sydkoreanske angriber ikke, og med en skarp vrist udplacerede han Nicolai Larsen. 2-0.

Lækkerierne fortsatte, og med Armin Gigovic og særligt Aral Simsir i hovedsædet drev hjemmeholdet til tider gæk med det silkeborgensiske forsvar. Der kunne opridses flere highlights fra en sprudlende Simsir, men faktum var, at han havde gang i en rigtig flot kamp.

FCM startede også 2. halvleg i kontrol, men alligevel var det Silkeborg, der indledte med en scoringsmulighed. Tonni Adamsen blev spillet fri foran mål, men Jonas Lössl reddede flot på gæsternes første reelle chance i kampen.

De sidste 45 minutter var ikke lige så velspillet som de første. Det var trods alt mest brugbart for Thomas Thomasbergs tropper, der virkede til at være tilfredse med kampens udvikling.

2-0-føringen holdt stand, og dermed kravler midtjyderne op på en 1. plads i 3F Superliga. Der mangler stadig at blive spillet tre opgør i runden, hvorfor stillingen kan tippe afhængig af målscoren.

Start XI (3-4-3):  Jonas Lössl, Stefan Gartenmann, Ingi Ingason, Juninho, Paulinho, Armin Gigovic, Kristoffer Olsson, Oliver Sørensen, Aral Simsir, Gustav Isaksen, Cho Gue-sung.

Indskiftninger: Emiliano Martínez (67′), Henrik Dalsgaard (67′), Sory Kaba (74′), Charles (74′), Marrony (86′).