A. Dreyer (72")
2:0
STU SK Sturm Graz

Europæisk tryllestøv på MCH Arena

FC Midtjylland avancerede torsdag aften til Europa League-knockoutrunderne, da Sturm Graz blev besejret 2-0. Anders Dreyer scorede begge mål for midtjyderne i en gennemført holdpræstation.

Torsdag ventede en nervepirrende og skæbnesvanger aften, da MCH Arena lagde græstæppe til det afgørende Europa League-brag mellem FCM og Sturm Graz, hvor en midtjysk sejr ville være lig med videre avancement i Europas næstfineste klubturnering.

– Vores klare mål er at gå ud og vinde kampen fra start af, og så må vi se, hvor vi står henne efterfølgende. For os er det en fantastisk situation, at vi selv kan afgøre det, havde anfører Erik Sviatchenko udtalt på onsdagens pressemøde forud for opgøret.

Til opvarmningen blev Henrik Dalsgaard ikke meldt kampklar, og i hans fravær trådte Stefan Gartenmann ind i start 11’eren.

Start XI (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson, Stefan Gartenmann, Erik Sviatchenko, Paulinho, Emiliano Martínez, Kristoffer Olsson, Evander, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Edward Chilufya.

FCM startede i højt tempo og trods et større spilovertag, var det gæsterne, som fik opgørets første chance. Et hjørnespark sejlede mod bagstolpen og her stod en umarkeret østrigsk spiller, men den efterfølgende afslutning strøg få centimeter uden om venstre målstolpe.

Et varsel om at midtjyderne skulle holde koncentration højt i samtlige sekvenser af kampen mod den formstærke modstander.

Efter 15 minutter gik det pludselig stærkt i den anden ende, da et langt Jonas Lössl-udspark endte for fødderne af Gustav Isaksen, som sprintede fra sin direkte modstander. Den hurtige offensivspiller lagde bolden ind til Anders Dreyer, der med sin kolde højrefod udplacerede Jorg Siebenhandl i Sturm Graz-buret. 1-0 og en fantastisk indledning på det skæbnesvangre opgør.

Resten af 1. halvleg forløb i et højt tempo, hvor momentum bølgede frem og tilbage. Flere gange viste både hjemme- og udehold sine offensive kvaliteter, og Jonas Lössl i FCM-buret kvitterede undervejs med et par fornuftige redninger.

Samtidig var Gustav Isaksen en konstant kilde til uro hos Sturm Graz’ venstreback, Amadou Dante, som også blev noteret for et gult kort før pause, da han havde problemer med at håndtere FCM’s formstærke højrefløj.

Midt i 2. halvleg skiftede FCM en nuværende og to tidligere akademispillere ind – 17-årige Valdemar Byskov, 20-årige Oliver Sørensen og 21-årige Nikolas Dyhr. Senere gjorde også 18-årige Gustav Christensen sit indtog. Det skulle være med til at opretholde energien i kampens slutfase.

Gevinsten kom efter 74 minutter, da Emiliano Martínez drev bolden frem på Sturm Graz’ sidste tredjedel. Via. en tunnel på en østrigsk modstander endte bolden hos Gustav Isaksen, som mistimede sit skud. Returen endte dog igen hos U21-landsholdsspilleren, og denne gang fejlede overblikket intet. Bolden blev sendt ind til en fri Anders Dreyer, som let kunne sætte foden på.

2-0 og et fantastisk udgangspunkt at arbejde ud fra hen imod slutfløjt på et kogende MCH Arena.

Mere skete der ikke trods optræk til endnu flere hjemmeholdsscoringer. Sejren betyder, at FCM ender nr. 2 i sin Europa League-gruppe. Dermed hedder det på fantastisk vis fortsat deltagelse i Europas næstfineste klubturnering efter jul, hvor holdet indtræder i sekstendedelsfinalerne.