SJE SønderjyskE
M. Albæk (45")
A. Jacobsen (80")

Nederlag i forårspremieren

SønderjyskE tog de tre point med hjem fra Herning efter et kvalitetsforladt opgør, som endte 2-1 til de lyseblå.

Torsdag aften var der igen Superligafodbold i Herning, da SønderjyskE gæstede de danske mestre fra FC Midtjylland.

Kalenderen viste 4. februar, og opgøret var dermed den tidligste kamp på året nogensinde på MCH Arena. Det kunne også ses på termometeret, der ved kampstart viste minus 4 grader.

Det afholdt dog ikke følgende 11 spillere fra at stille op fra start.

FCM XI (4-2-3-1): Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste, Anders Dreyer, Evander, Pione Sisto, Luca Pfeiffer.

Sidstnævnte fik dermed sin første kamp fra start i 3F Superligaen, og netop Luca Pfeiffer kom til vores første chance efter 11 minutter, da et godt indlæg fra Paulinho fandt tyskerens pandebrask.

Inden da havde Jesper Hansen gjort sig bemærket med en formidabel fodparade. Ellers bar starten ikke præg af voldsom kvalitet fra de to mandskaber.

Sådan fortsatte opgøret det meste af 1. halvleg. Ikke mange chancer i nogle af enderne. Spillet flød heller ikke som smurt på den ellers udmærkede bane – årstiden taget i betragtning.

Pauseresultatet lugtede langt væk af 0-0, men sådan skulle det ikke gå. Kort før pausen trykkede den tidligere FCM’er Mads Albæk af udefra.

Langskuddet tog et drilsk knæk, som voldte Jesper Hansen så mange problemer, at han desværre kun fik fingerspidserne på.

Dermed var det 1-0 til SønderjyskE efter de første 45 minutter.

2. halvleg begyndte ikke meget bedre. Det var en rodet omgang, hvor SønderjyskE havde held til at bryde rytmen ved at begå utallige frispark.

Efter cirka en time begyndte de sortklædte at komme lidt bedre i gang med angrebene, men udligningen lod vente på sig.

Gustav Isaksen fik to gode chancer, som blev misbrugt, mens Anders Dreyer var tæt på med et langskud.

I stedet var det de lyseblå, som udbyggede føringen. Efter en dødbold dukkede Anders K. Jacobsen op og gjorde det til 2-0 efter 80 minutter.

Der skulle altså noget af et comeback til for at hente point nu, men vi var i første omgang ikke i stand til at lægge pres på. Først i det første af de seks minutters tillægstid kom reduceringen, da Erik Sviatchenko bankede den i nettet tæt under mål.

Reduceringen kom for sent, og i resten af tillægstiden blev det desværre ikke til flere chancer.

På den baggrund snuppede SønderjyskE sejren med cifrene 2-1 i årets første kamp.